YENİ POLİKLİNİK BİNASI HİZMETE GİRİYOR

YENİ POLİKLİNİK BİNASI HİZMETE GİRİYOR
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 37 milyon TL’lik yatırımla tamamlanan, 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binası 22 Haziran Pazartesi günü hizmete giriyor. 

Hizmete girecek yeni poliklinik binası hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, 27.650 bin m2 alan üzerine kurulan binanın tamamlanmasıyla Sağlık Bakanlığımızın ilimizdeki önemli yatırımlarından birinin daha hizmete girmiş olacağını, modern bir yapıya ve nitelikli fiziki koşulları sahip tesisin hastanede sunulan hizmet kalitesinin artmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

img-0020.JPG

Bina içinde tüm işlemler tamamlanabilecek
Yeni binayla aktif hizmet verilecek poliklinik sayısının 50’den 95’e, bakılan hasta sayısının da 3000-3500’ten 6 binin üzerine çıkacağını ifade eden Oruç, eski binada ortalama 9 m2 olan poliklinik odalarının yeni binada 24 m2 olacağını, poliklinik binası içinde tüm görüntüleme ve tetkik alanlarının da yer alacağını, hastaların binanın içinde bir başka bölüme başvurmalarına gerek olmadan tüm işlemlerini tamamlayabileceklerini söyledi.  

img-0001.JPG

Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniğinin de sunulan sağlık hizmetleri arasında yer alacağını söyleyen Oruç, bu poliklinikte günümüzde başta Japonya, Kore, Çin olmak üzere Rusya ve Avrupa’da da uygulanan tedavide arı ve arı ürünleri, bal, propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin kullanılacağını belirtti. 

img-0124.JPG

Bahçe bölümüne 545 adet ağaç dikilecek
Poliklinik binasında sağlık personellerinin en önemli isteklerinden biri olan ve 125 çocuğumuzun faydalanacağı bir kreşin de bulunduğunu söyleyen Sağlık İl Müdürü Oruç, bodrum, zemin dâhil 4 kat olarak planlanan binada mahkûm polikliniği, genel arşiv, personel yemekhane, kafeterya ve mescit gibi ek bölümlerin de bulunacağını, ayrıca mevcut otopark alanına 200 araçlık yeni bir otopark ekleneceğini, çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde de hastane bahçe bölümüne 545 adet ağaç dikileceğini söyledi.

img-9967.jpg

 Sağlık Bakanlığının Samsun’da yatırımlarının aralıksız devam ettiğini belirten Oruç, halen inşaatları süren hastane ve aile sağlığı merkezlerimizin de bu yıl içinde tamamlanmasıyla Samsunlulara daha nitelikli sağlıklı hizmeti sunma şansına sahip olacaklarını vurguladı.

img-0081.JPG

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.