'YENİ PERSONEL ALIMI YAPMADIK'

'YENİ PERSONEL ALIMI YAPMADIK'
İlkadım Belediye Başkanı Tok, bazı siyasi çevrelerin 'belediyenin zorunlu tasarruf uygulamasını' işçi çıkarma gibi göstermeye çalıştığını belirterek, "Bu İlkadımlı'ya ihanet olur. Halkın parasını saçmamızı kimse bizden beklemesin" dedi.

Geçmiş döneme ait ihtiyaç fazlası hizmet alımını 2'ye düşürerek sözleşmesi devam edenlerle çalıştıklarını ifade eden Başkan Tok, Yeni yılda yeni personel alımı yapmadıklarını, sözleşmesi devam edenlerle yola devam ettiklerini kaydetti.

SİYASİLER FARAZİ VE AFAKİ KONUŞUYOR
Bazı çevrelerin siyasi rant elde etmek için farazi ve afaki söylemler geliştirdiğini kaydeden Başkan Tok, “ İhtiyaç fazlası gördüğümüz hizmet alımı sözleşmelerini yenilemedik. Bunu yaparken siyasi bir ayrım yapmadık. Sadece gereksiz gördüğümüz hizmet alımlarıyla sözleşme yenilemedik. Bunu yaparken insanların düşüncesine bakmadık. Şu anda belediyemizde sözleşmesi devam edenler içersinde bir önceki dönemde hizmet alımı ile görev alan yüzlerce kişi var. Partizancılık yapmıyoruz. Çalışanların siyasi düşüncelerinden dolayı kimseyi yargılamıyoruz.” diye konuştu. Daha önce yapılan yanlış politikalar nedeniyle belediyenin hizmet üretemez hale geldiğini söyleyen Başkan Tok, Belediyenin bütçesinin hiç gerek yokken ihale ile hizmet alımlarında kullanıldığını, aynı işi çok daha az işçiyle yapabildiklerini belirtti.

BÜNYEMİZDEKİLERE DAHA FAZLA İŞ YÜKLEDİK
Şimdi hizmet üretme adına yaptıkları 'tasarrufa yönelik' çalışmayı farklı siyasi noktalara çekmek isteyenlerin olduğunu kaydeden Başkan Tok, " Buna işçi çıkarma denilemez. Biz bünyemizdeki çalışanlarımıza daha da iş yükledik. Herkes öz veriyle çalışacak ve İlkadımlı hizmet alacak. Halkın parasını saçmamızı kimse bizden beklemesin. Biz bunun için göreve gelmedik" diye konuştu.

İLKADIMLILAR BUNLARI İZLİYOR
Bazı siyasi çevrelerin sürekli bunu kaşımaya çalıştığını ve 'daha az kişiyle daha fazla hizmet üretme çalışmamızı' takdir edeceklerine belediye üzerinden siyaset yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Biz zabıtamıza bir de özel güvenliğin yaptığı işi yükledik. 4 firma ile sözleşme yenilemiyorsak, ortada ne kadar fazla yanlış olduğu belli. Biz vatandaşın vergilerini hizmet üretemediğimiz şirketlerle sözleşme yaparak kullanmak zorundayız. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Olayı siyasi noktaya çekmeye çalışanlar, İlkadımlı'ya bizim sözleşme imzalamaya bile gerek duymadığımız o dört şirketle neden çalıştıklarını da sormak gerek. Biz şimdi aynı işi fazlasıyla yapacağımıza göre böyle bir şeyi nasıl savunurlar. Anlamıyorum. Ama İlkadımlı da Samsunlu da yaşananları izliyor. Kim bu belediyenin parasını düşünüyor, kim nasıl harcamış ortada. Belediye'den 450 kadrolu işçiyi başka kurumlara gönderip 6 farklı hizmet kolunda özel şirketler üzerinden 850 hizmet alımı yaparak belediyeyi zarara uğratmak mı Milliyetçilik. Kamuyu zarara uğratan kim? Halkın parasını fazla personele ödeyerek kim vatansever ? Biz geçmişte izlenen yanlış personel politikasını düzelttik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum