Yemen’de polis kolejine intihar saldırısı

Yemen’de polis kolejine intihar saldırısı
Yemenin başkenti Sana'daki bir polis akademisine yönelik bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısında en az 30 kişinin hayatını kaybettiği, 50'den fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Yemen polisinden yapılan açıklamada ülkede güvenliğin zayıfladığı, El Kaide tehdidinin ise yükseldiği belirtildi.

Patlamanın kent genelinden duyulduğu ve birçok yerden göğe yükselen dumanların görüldüğü ifade edildi. Patlama sonrası olay yerine intikal eden ambulanstaki görevliler ise organları parçalanmış birçok kişi gördüklerini, akademi çevresinin adeta kana boyandığını söyledi.

Polis akademisine yönelik intihar saldırısında kayıt için sırada bekleyenler dahil çoğunluğunu akademi öğrencilerinin oluşturduğu en az 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıda yaralanan 50'den fazla kişi ise çevre hastanelerde tedavi altına alındı. İçinde ağır yaralıların da bulunduğu patlamada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ayrıca patlama sonrası yangın çıktığı, birçok aracın da kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, her yıl bu zamanlarda polis akademisine yapılan kayıt işlemlerinin bir haftalığına durdurulduğu duyuruldu.

Daha önce de birçok intihar saldırısı düzenleyen El Kaide'nin bu saldırının arkasında olmasından şüpheleniliyor.

Öte yandan, Yemen ordusu bölgeyi El Kaide terör örgütünden temizlemek için ABD ile işbirliğine varmıştı.

SALDIRILARDA YEMEN'İN GÜVENLİK ALTYAPISI HEDEF ALINIYOR

Son 4 yıl içinde yapılan saldırıların ülkenin güvenlik altyapısını hedef aldığı belirtiliyor. Yemen'de 2011 yılındaki ayaklanmanın ardından eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in görevini bırakması sonrasında oluşan istikrar ve güvenlik sorunu gün be gün kötüleşiyor. Ülkenin güneyinde ayrılıkçı Güney Hareketi, kuzeyinde ise Sünni aşiretler ve Şii Husiler ile ordu arasında çatışmalar yaşanıyor. Batı ve Körfez Arap ülkelerinin ise bölgenin en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan ile uzun bir sınırı olan Yemen'deki istikrarsızlıktan endişe ettiği ifade ediliyor.

Bir saldırganın 1 Ocak'ta Ibb şehrindeki bir kültür merkezinde Husileri hedef alan intihar saldırısında 33 kişi hayatını kaybetmişti. Bir saldırganın 2012 yılı Mayıs ayında bir askeri geçit töreninde yaptığı intihar saldırısı sonucu ise 90 kişi ölmüştü. Bir yıl önce de yine bir askeri hastaneye yönelik saldırıda, 50'den fazla kişi hayata veda etmişti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.