YEDEK SÜRÜCÜ BULUNMALI!

YEDEK SÜRÜCÜ BULUNMALI!
Yılbaşı gecesi trafik kaza riskinin düşmesi için alkollü içecek satan eğlence mekanlarının sahiplerine seslenen Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran...

   Alkollü İçecek Satan Mekanlarda...


... Alkollü içki veren eğlence mekan sahipleri bu gece için işyerlerinde yeterince yedek sürücü bulundurmalı veya taksi çağırarak alkollü olan vatandaşlarımıza böylece yardımcı olmalıdır" dedi.

MEKAN SAHİPLERİNE TAVSİYE

Yılbaşı gecesi alkollü içecek satılan eğlence mekanlar tarafından yeterli sayıda yedek şoför bulundurulması gerektiğini kaydeden Kavuran, "Perşembe akşamı yeni bir yıla gireceğiz. Yeni yıla girerken birçok vatandaşımız çeşitli eğlence mekanlarında veya evlerinde kutlama yapacaklardır. Bu eğlencelerin sonucunda hüzün  ve kederin olmaması için Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği olarak vatandaşlarımızı, alkollü olarak araç kullanmamaları, taksi veya alkolsüz bir sürücü alarak gidecekleri yere sağlıklı gitmeleri konusunda uyarıyoruz. Alkollü içki veren eğlence mekan sahipleri bu gece için işyerlerinde yeterince yedek sürücü bulundurmalı veya taksi çağırarak alkollü olan vatandaşlarımıza böylece yardımcı olmalıdır" dedi.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN!

Trafik terörünün; makam, mevkii, genç, ihtiyar demeden herkesi hedef aldığını vurgulayan Kavuran, "Sürücü ve yayalar trafik kurallarına uymalı, aşın hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, yakın takip ve alkollü araç kullanma gibi kural hataları yapmamalıdırlar" diye konuştu.

"ALKOLDEN DOLAYI KAZA OLMASIN!"

Hiç kimsenin kendi zevki ve eğlencesi uğruna başkalarının malına veya canına kast etmek lüksüne asla sahip olmadığının altını çizen Kavuran, "Bu yılbaşı gecesi hiçbir sürücünün alkollü olarak kazaya sebebiyet vermesini istemiyoruz. Emniyet ekipleri yoğun şekilde çalışacak fakat tedbir alınmayan bölgelerde de sürücülerimiz alkollüyken araç koltuğuna oturmamalıdır. Umarız yılbaşı gecesi alkol sebepli kaza yaşanmaz" dedi. Açıklamaya devam eden Kavuran şöyle konuştu: "Kış mevsiminin gelmesi, havaların soğuması, kar ve yağışların artması don ve buzlanmalar, karlı ve kaygan yollar kazaları da beraberinde getirmektedir. Tüm araç sahiplerinin, araçlarını kışlık bakımlarını yaptırmış olmaları gerekir. Yaptırmayan sürücüler var ise onlar da hemen yaptırmalıdır. Kış lastiklerinin takılması, antifrizlerin tamamlanması, akü ve ek donanımlarının yanı sıra araçlarında kış lastiği olsa bile zincir, takoz, çekme halatı, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi avadanlıkları bulundurmaları gerekir. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği olarak vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar; kazasız, sağlıklı ve mutlu yıllar geçirmelerini dileriz" Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.