YAZDIKLARI BAŞKA YAPTIKLARI BAŞKA!

YAZDIKLARI BAŞKA YAPTIKLARI BAŞKA!
Samsun'da yayın yapan 2 gazetenin künyesi dahi belli olmayan korsan bir internet sitesinin haberini manşete çıkarması kamuoyunu şaşırttı.

Bu iki gazetenin Genel Yayın Yönetmenlerinin daha düne kadar köşe yazılarında korsan yayın yapan İnternet gazetelerinden şikayetçi olmaları, 'Yazdıkları başka, Yaptıkları başka' dedirtti.

Samsun'da yayın yapan Haber ve Halk Gazeteleri sözde ciddiye almadıkları bir internet sitesinin haberini kullanarak Edirne'de düzenlenen Gazeteciler Konfederasyonu'nun ödül gecesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından Nihat Alparslan'a verilen plaketi haberleştirmiş ve plaketin Alparslan'a verilmediği yönünde maksatlı yayın yapmışlardı.


HEM KÜÇÜK GÖR,
HEM KAYNAK GÖSTER

Burada haber yapılması gereken olayın Samsun'dan bir medya derneği başkanının Edirne'de, Samsunluları temsil edilmesi olduğunu dile getiren Alparslan;''Bu durum ağlanacak halimize gülmektir. Hiçbir araştırma yapmadan, ''haberleri 3 kere teyit edip öyle haber yapıyoruz''diyen o gazetenin genel yayın yönetmenlerine sormak lazım. Doğru bilgiyi almak için neden benden bilgi almadınız. Kendinize göre küçük gördüğünüz adı sanı kim olduğu belli olmayan bir internet sitesinin haberini kullanarak ciddi gazetecilik yaptığınızı bu topluma nasıl ispat edeceksiniz.'' diye konuştu.

ASLA MUTSUZ DEĞİL, MUTLU OLDUM

Türkiye'de 8 federayonun birleşmesi ile bir araya gelen .Gazeteciler Konfederasyonu delegesi ve iştişare kurulu üyesi ve İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Alparslan, ''Trabzon –Giresun dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinden başkanların katıldığı halde neden davet edilmediniz? Sizler hiçbir zaman gazetecilerin bir araya gelerek dayanışma içerisinde olmasını istemediniz ki. İletişim adresi ve imtiyaz sahibinin kim olduğu bile olmayan hayali kurulmuş haber55.net isimli sitedeki düzmece bir haberle gazetenizde haber oluşturmanızdan mutsuz değil, aksine mutlu oldum'' şeklinde konuştu.

BEN ONLARINDA BAŞKANIYIM

Alparslan yapılanların gazeteciler adına son derece üzücü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı;''Bu iki gazeteyi yöneten genel Yayın yönetmenlerinin Samsun basınını ne hale getirdiklerini tüm meslektaşlarımız bilmektedir. Şahsi egoları uğruna Samsun medyasını feda eden ''Biz'' değil, ''Ben'' diyerek medyada ayrıştırma, kin ve nefret tohumları eken zihniyete en güzel cevabı yine Samsun medyası verecektir. Ben onurumla şerefimle Samsun medyasını Türkiye'nin bir ucunda temsil ediyorsam bunun karşılığı yergi değil, övgü olmalıydı. Yine de onların bu durumunu başkanları olarak saygıyla karşılıyorum''

'İyi niyetli yayınlar değil'

Samsun'un kağıt medyası Haber ve Halk sözde ciddiye almadıkları künyesi belli olmayan korsan yayın yapan bir internet sitesinin haberini kkaynak kullanmış ve Edirne'de Gazeteciler Konfederasyonu tarafından düzenlenen 2. Başkanlar Kurulu Toplantısında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Konfederasyon ve Federasyon Başkanlarına verilmek üzere Kartid Başkanı Nihat Alparslan tarafından verilen plaketi haberleştirmişlerdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Medya ve İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit'te Edirne'de yapılan 2'nci Başkanlar kurulu toplantımız da Yönetim Kurulu üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız Nihat Alparslan Karadenizdeki Derneği adına bizlere yurdumuzdaki gazetecileri bir çatı altında toplanmasında gösterdiğimiz çalışmalardan dolayı bize başarı plaketi yaptırdı. Bunu da Sayın Bakan plaket programında bize sundu. Nihat Alparslan başkanımıza çok teşekkür ettik. Bize verilen bu plaket Federasyonumuzun Genel Başkan Yardımcısı olması sıfatıyla KARTİD Başkanına da verilmiştir. Böyle bir jestinden dolayı sayın Alparslan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuyla ilgili haber yapan gazetelerinde iyi niyetli yayın yaptıklarını düşünmüyorum' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.