YAZARLIK OKULUNUN İLK MEZUNLARI ŞAİRLER

YAZARLIK OKULUNUN İLK MEZUNLARI ŞAİRLER
Türkiye’nin en sakin şehri Seferihisar’da açılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ilk mezunlarını verdi.

28 Ağustos tarihinde yapılan mezuniyet törenine, Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Mahir Adıbeş,İngiltere’den şair DebjanıChatterjee, polisiye romanların sevilen yazarıAhmet Ümit, Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü İlknur TatarKırılmış ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,kursiyerler katıldı.

Şiir yazma teknikleri üzerine eğitim verildi
Kursiyerler 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılan atölye çalışmalarındaşiir yazma teknikleri üzerine eğitim gördü.Gerçekleştirilen atölye çalışmalarında İngilizce olan kısmı “Fiction Poetry” başlığı altında şair DebjanıChatterjee verirken Türkçe kısmını ise “Özgün Şiire GidenYol”  başlığı altında Ali Ural verdi. Yoğunlaştırılmış 1 haftalık kursun ardından yurt içi ve yurt dışından katılım sağlayan kursiyerler sertifikalarını almaya hak kazandı.

Sertifika programları devam edecek
Sertifika töreninde Şair DebjaniChattejee, Merkez Müdürü İlknur Tartar Kırılmış ve Tunç Soyer birer konuşma yaptıMerkez Müdürü Yrd. Doç. Dr.Kırılmış merkezin düzenli eğitim ve öğretim faaliyetlerinin Şubat 2016 tarihinden itibaren başlatılacağını belirtti. Merkezde başlangıç olarak sertifika programlarına ağırlık verildiğini söyleyen Kırılmış zaman içerisinde de yüksek lisans ile doktora programlarının örgün ve uzaktan eğitim şeklinde başlatılacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından sertifikalarını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elindenalan kursiyerler,okudukları Türkçe, İngilizce şiirler ve tekerlemelerle de törene ayrı bir renk kattı.

Ünlü yazarlar Yaratıcı Yazarlık Merkezinde
Geçtiğimiz Haziran’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, kısa sürede yazın dünyasında ses getirmeye başladı. Ziyaretçisi eksik olmayan merkezin son misafirleri ünlü şair Sunay Akın ve yazar Ahmet Ümit oldu. 

Sunay Akın,yazarların kendi hayal dünyalarıyla yeni eserler verebilmesi için mükemmel bir mekan hazırlandığını, bu sayede gelecekte edebiyata nice güzel hayal kahramanları kazandırılacağını söyledi. Akın yazarları, okurları ve tüm edebiyatseverleri Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezine davet etti.

İngiliz şair DebjaniChattejee ise merkezi beğendiğini dile getirerek “Böylesine tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir yerde gerçekten insan ilham alarak çalışıyor. Ben de geldiğimden beri şiir yazıyorum.”dedi. 

Polisiye romanların aranan yazarıAhmet Ümitdüşüncelerini paylaştı. Ümit, “Türkiye’de pek örneğini görmediğimiz başarılı işlerden biri…” olarak nitelediği Mekezde, yaratıcı yazarlık hakkında dersler verildiğini aynı zamanda yabancı ve yerli yazarların geldiği zaman konaklayabildiğini, eserler üretebildiğini söyledi. Ahmet Ümit, burada kalan yazarlardan herhangi bir ücret istenmediğini, burada kaldıkları süre içinde bu bölge ile ilgili bir hikaye, bir şiir, bir deneme yazmalarını beklendiğini anlattı. Yazar, “Böylesi olumlu, pozitif bir işin içinde bulundukları ve yazarlara ait, yazarlık için, yazarlık mesleğine dair bir kurum yarattıkları için hem Ondokuz Mayıs Üniversitesine, hem Seferihisar Belediyesini kutluyorum…” dedi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.