YAŞLI VE ENGELLİLERE TEMİZLİK HİZMETİ

YAŞLI VE ENGELLİLERE TEMİZLİK HİZMETİ
Belediyenin evde temizlik hizmetleri takdir topluyor

Sosyal belediyecilik çalışmaları ile öne çıkan Terme Belediyesi, özellikle ilçede yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşların evlerine gidip ellerinden tutarak başta temizlik olmak üzere, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Terme Belediyesi ibadethane ve okul temizliği çalışmalarının yanında engelli ve yaşlı vatandaşların evine temizlik hizmeti götürmeye devam ediyor. Temizlikte sınır tanımadıklarını söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, " Her zaman yaşlılarımızın engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başvurulara göre evlere giden belediye ekipleri evlerde ıslak kuru süpürge tutup yer silerken, kirli giyim eşyalarını da çamaşır makinesinde yıkıyor. Kültür ve sosyal işler müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar ile hayırsever ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurularak beyaz eşyadan, temel gıda ve temizlik maddelerine kadar ihtiyaçlar karşılanıyor. Başlatılan uygulamadan memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar “Belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz. Yeni başlatılan bu uygulama ile bakıma muhtaç durumda olan engelli, yaşlı ve yatalak hastalar daha iyi bir ortamda yaşama imkânı bulacaklar. Belediyemize teşekkür ediyoruz” dediler.

EVİN NE İHTİYACI VARSA GİDERİLİYOR

Kendi ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan, yalnız yaşayan, kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik gücü veya beden gücü yetersiz insanlara evde bakım ve temizlik hizmeti verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul, “Evlerinin temizliğini, çamaşırlarının yıkanmasına kadar bütün hizmetlerini görüyoruz. Bir gün ayırıyoruz, o eve gidiyoruz. Evin neye ihtiyacı varsa, eşyalardan bulaşığına kadar, her şeyin temizliğini yapıyoruz. Bu şekilde baktığımız, takip ettiğimiz kişilerimiz, ailelerimiz var” diye konuştu.

TEBESSÜM EN BÜYÜK ARMAĞAN

Hizmet dönemleri içerisinde birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Başkan Kul “Bilinir belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz. Onların mutluluğu, yüzlerindeki tebessüm bize en büyük armağan oldu. Yaşlı ve engellilerimize  her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.