YASAL MI?

YASAL MI?
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in görev alanının yanı sıra Üniversite'de ders vermesi yetmiyormuş gibi görev almaması gereken bazı sınavlara da katılarak ek ücret aldığı iddia edildi.

ETİK DEĞİL!HİZMET KARŞILIĞI ÜCRET

İl Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu merkezi sınavlarda İldeki Yürütme Komisyonu Başkanı olarak görev yapar ve sınavların kurallara göre yapılmasını sağlar. Bu sınavlar genelde TEOG hariç, hafta sonları yapılır ve sınavlarda görev alanların hizmetleri karşılığında ücret ödenir. Bu şekilde İl Milli Eğitim Müdürü'nün aldığı ücret hukuka ve mevzuata uygun bir durum olarak karşılandı.

MEVZUATA UYGUN DEĞİL
İl Milli Eğitim Müdürü ayrıca 19 Mayıs Üniversitesi koordinesinde yapılan ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınavlarında da benzer görevlerin yapıldığı komisyonun doğal üyesi olarak görev yapar ve ücret alır. Ancak İldeki eğitimin sorumluluğunu yürüten ve planlayan İl Müdürü'nün herhangi bir kurumun yaptığı bir sınavda, ilçedeki bir okulda, bir okul yöneticisi gibi görev alması ise mevzuata uygun olmadığı söylendi.

AYNI ANDA 2 SINAVA GİRMİŞ
İl Milli Eğitim Müdürü'nün artı bir ücret alabilmek için ilçe ilçe, sınav sınav dolaşması eğitim camiasında hoş karşılanmadığı gibi aynı gün ve zaman dilimi içerisinde 2 sınava birden girme becerisini göstererek ücret almasının da etik dışı bir davranış olarak yorumlandığı iddia edildi. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bina sınav yöneticisi olarak SRC sınavında, aynı gün içinde Motorlu Taşıt Sürücüleri Aday sınavına da katılarak ve her ikisinden de ücret aldığı yine camia tarafından iddiada bulunuldu.

ŞEFFAFLIK YOK
Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan Açık Öğretim Sınavlarında Samsun'un planlamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığı, sınavlara katılacakların görevlendirmelerinin adil olmadığı, başvurularla ilgili duyuruların sağlıklı yapılmadığı, sınavlara katılacak kişilerin belli kişiler arasından şekildiği ve şeffaf davranılmadığı da şikâyetler arasında yer aldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum