Yaşadıkları YÜREK BURKUYOR!

Yaşadıkları YÜREK BURKUYOR!
Samsun'da, Suriye'deki iç savaştan dolayı ülkelerinden kaçan sığınmacıların yaşantısı yürek sızlatan cinsten. Dilencilik yapan Suriyeli çocukların tek isteği ülkelerindeki savaşın sona ermesi ve ülkelerine dönmek.

TEK GELİRLERİ DİLENCİLİKTEN
Suriye'de iç savaş başlangıcında ülkelerinden kaçarak büyük bir kısmı Türkiye'ye yerleşen sığınmacıların hayat mücadelesi birçok vatandaşın yüreğini sızlatıyor. Türkçe'yi gayet iyi konuşan küçük sığınmacılar bütün gün saatlerce dilenerek evlerine para götürüyorlar. 

BABALARI AYAĞINI KAYBETMİŞ
Aralarında birer yaş bulunan aileleriyle birlikte göçen beş kardeş, Suriye'de meydana gelen bir patlamada ayaklarını kaybeden babasının Halep'te kaldığını, kendileriyle birlikte anne, dede, amca, yenge ve kuzenleri olmak üzere 14 kişinin aynı evde kaldığını söyledi. 

14 KİŞİ AYNI EVDE KALIYOR
Kiraladıkları eve 200 lira aylık ödediklerini bunu karşılamak için de Samsunlu vatandaşlardan aldıkları sadaka ile sağladıklarını söyleyen  Ammar, Raid, Ferdi, Muhammed ve Fadih kardeşler, Savaş nedeniyle Suriye'den Hatay'a oradan da Samsun'a geldiklerini anlattı.

ERDOĞAN'I ÇOK SEVİYORLAR
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı sevmediklerini, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkleri ise çok sevdiklerini ifade eden Fadih, "Hastalandığımızda hastaneler kimliğimiz olmadığı için bizi muayene etmiyorlar. Hastalığımızı evde yatarak geçiriyoruz" dedi. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.