BASINA DA MAHKEMEDEN TOKAT GİBİ CEVAPLAR

BASINA DA MAHKEMEDEN TOKAT GİBİ CEVAPLAR
Aylardan beri kamuoyunun gündemi meşgul eden Çarşamba’nın Eğercili Mahallesinde yapılmakta olan yenilenebilir temiz enerji üretim santrali ile ilgili Samsun 3. İdare Mahkemesinin verdiği kararı Bölge İdare Mahkemesi bozdu.

Bölge İdare Mahkemesinin kararı sadece alt mahkemeye değil basına da gerekli cevap niteliği taşımakta. Mahkemenin dokuz sahifelik kararında santralin yapıldığı alanın 2005 yılında tarım dışı alana çevrilerek kömür depolama alanı olarak kullanıldığı, bilirkişi raporlarının da gerçeklere uygun olmasına rağmen aksi bilirkişi raporu alınmadan imar planlarının iptal edilmesinin yasal olmadığını açık ve net ortaya koydu.

arsamba-3-001-001.jpg

NİTELİKLİ TARIM ARAZİSİ DEĞİL
Santralin yapılacağı alanın 2005 yılında tarım dışı alana çevrilmesi nedeniyle tarım alanı olmadığı açık ve net ortada olmasına rağmen gerek sürekli haber yapan gerek basının gerekse de çevrecilerin bunu bilmiş olmalarına rağmen tarım arazisi olduğu söylemlerini de mahkeme ortadan kaldırdı. Çevreciliğiyle tanınan bu tür yenilenebilir enerji santrallerinin ülkeye ve şehrimize sağlayacağı katkı ortada olmasına rağmen sürekli olarak bu yatırımın önünü tıkamak isteyenlerin amaçlarının ne olduğu da merak konusu olmuş durumda.

KÖY YERLEŞİK ALANLARININ DA İSTİNATLARI VAR
İmar kanunun 5. Fıkrası ile “Köy yerleşik alanlarının içinde 3/7/2015 tarihli ve 5403 sayılı Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu uygulanmaz”  getirdiği ve 3194 sayılı kanunun 8. Maddesinin 1. Fıkrasının (c) bendini “19/7/2005 tarihinden önce onaylanmış 1/5000 veya 1/1000 ölçekli imar planları veya arsa vasfı kazanmış parseller ge bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki onaylı köy veya mezraların yerleşik alanı ve civarı ile yerleşik alanlar izinli kabul edilir” hükmü açıkça ortada olmasına rağmen bu hüküm göz önüne alınmamış. Eğercili Köyünün sınırları ise 1997’de belirlenmiş olduğu da göz önüne alındığında verilen kararın yasal dayanağı olmadığı ortaya çıkmıştır.

MAHKEME KARARININ TAMAMINI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ
Eğercili Mahallesinde yapılan yenilenebilir çevreci enerji santrali ile ilgili son günlerde kamuoyunda yapılan tezviratın gerçekleri yansıtmadığı Bölge İdare Mahkemesinin verdiği bu kararla bir kez daha ortaya çıktı. Gazete olarak şehre yapılan tüm yatırımların yanında olduğumuz gibi bu yatırımın da başından beri yanında olduğumuzu her fırsatta siz değerli kamuoyu il paylaşmıştık. Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararı kamuoyu ile paylaşarak tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha ortaya koyduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum