Yusuf Ziya Yılmaz elindeki "yetkiyi" yakınları için mi kullanıyor?

Yusuf Ziya Yılmaz elindeki "yetkiyi" yakınları için mi kullanıyor?
AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, kendisine verilen Yerel Yönetimler Başkanlığı makamını yakınları için kullandığı iddia edildi.

AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine verilen "Yerel Yönetimler Başkanlığı" makamını, seçimlerde kendine yakın isimleri aday yapmak için kullandığı iddia edildi.

Yılmaz'ın bu doğrultuda, anketlerde beklentiyi karşılamayan ve kendisine yakın olan adamlarının yüksek oy oranına sahip olması için düşük profilli diğer isimleri anketlere koyduğu da iddialar arasında.

Yılmaz'ın bu şekilde kendi adamlarını anketlerden yüksek sonuçlarla çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. Bu durumdan diğer siyasetçilerin rahatsızlık duydukları ortaya atılan iddialar arasında yer aldı.

KENDİ ŞEHRİNDE KENDİ ADAMLARI MI?
Öte yandan Yılmaz’ın kendi şehri olan Samsun’da, İlkadım ve Atakum Belediye Başkanlıkları için İhsan Kurnaz ve Turan Çakır'ı düşündüğü de iddia edildi.

Hatta Yılmaz'ın bu iki ismi aday yapmak için elinden geleni yaptığı iddia edildi.

Bu iddialar ise "Kendi şehrinde, kendi adamlarını mı istiyor?" sorularının ortaya atılmasına sebep oldu.

CUMHURBAŞKANI BİLİYOR MU?
Tüm bu gelişmelerden Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi olup olmadığı ise ayrıca merak ediliyor.

Yılmaz’ın, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı makamını kendi adamları için kullandığını Erdoğan'ın bilip bilmediği kamuoyunun merak konusu olmuş durumda.

DİĞER VEKİLLER RAHATSIZ
Yusuf Ziya Yılmaz’ın kendisine yakın isimleri aday yapması konusundaki ısrarından diğer Ak Parti Milletvekillerinin rahatsız olduğu iddia edilmekte.

Aynı zamanda Yılmaz'ın başkan adaylarını dizayn ettiği iddialarının da parti teşkilatını huzursuz ettiği iddia edildi.

Yılmaz'ın, merkez ilçeler başta olmak üzere Samsun’un 17 ilçesi için de kendisine yakın olan adayları istediği iddia ediliyor. Bu kapsamda konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum