YAĞLI BOYA RESİMLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

YAĞLI BOYA RESİMLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR
2009 yılından beri yağlı boya resim kursuna katılan kursiyer özveri ile yaptıkları göz nuru 50 adet resmi halkın beğenisine sunuldu.

Yağlı Boya Resim Kursu Usta Öğreticisi Üzeyir Koyun resim kursuna 2009 yılında başladıklarını belirterek, “Kursiyerlerimiz çalışan kişilerden oluşuyor. Yağlı boya tekniğinde 50 eserle sergimizi oluşturduk. Resimlerimizi kursiyerlerimizle farklı yöntemlerle farklı malzemeler kullanılarak bu serginin renklenmesine çalıştık. Belediye çalışanlarından, öğretmenlerden ve diğer memurlardan oluşan kursiyerlerimiz mesai saatlerinin dışında kursumuza gelerek eserleri el emeği göz nuru ile ortaya koydular. İyi bir ressam olmak için bu işe gönül verip iyi bir gözlemci olmak lazım. Çok fazla pratik yapıp, çokça çalışmak lazım. Karakalem tekniğini geliştirmek lazım. Bu tekniğe yakaladığınızda sürekli pratik yapmak lazım. Bunun sonucunda da böyle güzel eserler ortaya çıkıyor.” dedi.

“BİZİM İÇİN İYİ BİR TERAPİ OLUYOR”
Yağlı boya resim kursiyerlerinden Fatsa Belediyesi Kültür Müdürü Reyhan Mollaoğlu 10 kişilik sanatsever gruplarının olduğunu ifade ederek, “Kursiyerlerimiz ile birlikte akşamları çalışıyoruz. Bizim için terapi oluyor. Hocamız da birlikte çalışmaktan zevk alıyoruz. Konservatuvarımızda sergimizi açtık. İyi bir ressam olmanın püf noktaları var. Resimdeki rengi bulduğunuz anda aklınızda başka bir düşünce olmuyor, tamamen resme odaklanıyorsunuz. Resimdeki gölgeleri ışıkları bulmak için kendinizi konsantre ediyorsunuz. Stres sıkıntıyı ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir terapi yöntemi. Bu konuda birçok psikologdan duyuyoruz resim müzik vesaire alanlarda kendinizi terapi edebilirsiniz diye. Biz de bu anlamda dile kolay 12 yıldır çok güzel eserler ortaya çıkardık.” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.