Yabancılar Çarşısına Olan İlgi Azaldı

Yabancılar Çarşısına Olan İlgi Azaldı
Küçük yaştan beri ticaret içinde olduğunu söyleyen Murat Çelebi, "AVM'leri küçük esnafı bitirme noktasına geldi. İşler geçen senelere göre oldukça düşük. Ramazan Bayramı öncesi yaptığımız satışlarla yüzümüz güldü, biraz rahatladık" dedi.

"MÜŞTERİLERİN ÇOĞU BAŞKA İLLERDEN"

Müşterilerin ilk tercihinin Alışveriş Merkezi olduğunu söyleyen Yabancılar Çarşısı'nda birçok esnafın toptancılığını yapan çarşı esnaflarından Zen Çanta'nın sahibi Murat Çelebi, "Geçtiğimiz günlerde bayram hareketliliği yaşadık. Onun dışında işlerimiz kesat. Vatandaşlarımızda marka takıntısı oluştu. Yerli üretime ilgi oldukça azaldı. Samsunluların Yabancılar Çarşısı'na olan ilgisi oldukça azaldı. Müşterilerin çoğunluğunu Samsun'a tatil veya ziyaret için gelenler oluşturuyor" şeklinde konuştu.

"ODA OLUŞTURULMALI"

Birçok esnafın bankalara borcu olduğunu söyleyen Çelebi, "Giyim sektöründe küçük esnafın durumu kötü. AVM'lerin haksız rekabeti küçük esnafı zora sokuyor. İşlerimizin kötü olması sebebiyle de borçlarımızı ödemede aksaklık yaşıyoruz. Bankalar da böyle durumlarda bizi sıkıştırıyor" şeklinde konuştuktan sonra esnaflar arasında fiyat farklılığı olduğunu belirten Murat Çelebi, "Birçok sektörde işi düzene koyan odalar birliği var. Giyim sektörü üzerine esnaflar olarak bizler de ürünlerimizin fiyatlarını belirleyen ve esnafları canlandırmak için çalışmalar yapacak bir oda oluşturulmasını istiyoruz" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum