Volkanik cürufla domates verimi artırıldı

Volkanik cürufla domates verimi artırıldı
Kocaeli'de İç Anadolu Bölgesi'nden getirilen volkanik cüruf kullanılarak topraksız tarım yapılan seradan, 6 aylık hasat sezonunda yaklaşık 60 ton ürün alınması bekleniyor.

Darıca Kaymakamlığının başlattığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen "Darıca Yeni Nesil Organomineral Teknolojik Sistem Topraksız Tarım AR-GE Üretim Serası"nda, yapılan testlerde insan ve bitki sağlığına zararı bulunmadığı tespit edilen volkanik cürufla üretimde başarı sağlandı.

07-2023-26072023-d1.jpg

Sıcak veya soğuk iklimlendirme elemanları kullanılmadan üretim ve işletme maliyetlerinin düşürüldüğü proje kapsamında, ithal edilen Hindistan cevizi mahsulü "kokopit" yerine Niğde ve Aksaray'dan getirilen uzun ömürlü ve ekonomik cürufun kullanıldığı bir dönümlük alanda yetiştirilen domates çeşitlerinin hasadına başlandı. Ocak ayına kadar haftada 2 ton hasat yapılarak yaklaşık 60 ton rekolte elde edilmesi beklenen seradaki ürünlerden elde edilen gelirin, Darıca Kaymakamlığı koordinasyonunda, Sosyal Yardımlaşma Vakfından destek alan 400 aileye ayni ve nakdi yardım olarak ulaştırılması planlanıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.