Vezirköprü’de alay konusu olan sembol semaver kaldırıldı.

Vezirköprü’de  alay konusu olan sembol semaver kaldırıldı.
Vezirköprü – Havza karayolunda ilçe girişine konulan dev semaver sosyal medyada alay konusu olmuştu. Gelen tepkiler ve yapılan haberler sonucu semaver kaldırıldı.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlere Vezirköprü semaverinin tanıtılması ve Vezirköprü’nün sembolü olduğuna dikkat çekilmesi için Vezirköprü Belediyesi tarafından yaptırılan dev semaver görenleri hayrete düşürmekteydi. Görüntüsü semaveri andıran ancak yapılan işçilik itibariyle gösterişsiz olduğu vatandaşlar tarafından dile getirilirken, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda da eleştiri yağmuruna tutuldu. Vatandaşlar; “Ucube görüntüsü nedeniyle görenlerin tepkisini çekiyor. Yine alay konusu olduk” diye serzenişte bulunmuşlardı.

Belediye Patentini almıştı
Vezirköprü Semaveri için Belediye tarafından 2017 yılında yapılan girişimler sonucunda patenti alınmıştı. Bölgede birkaç farklı semaver üretildiği ancak Vezirköprü’ye has yassı semaverin sadece Vezirköprü’de üretildiği için patent alındığı ifade edilmişti.

Dev semaver belediye tarafından sökülerek boş bir araziye kaldırıldı.
Vatandaşlar tarafından ‘Ucube semaver’ olarak nitelendirilen, patenti alınan Vezirköprü Semaveri ile bağdaşmadığına dikkat çekilen dev semaver ilçenin gündemine oturdu. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan dev semaver dün gece saatlerinde söküldü.Vatandaşlar semaver ile ilgili; bu tür sembol ürünlerin minyatürüne uygun bire bir aynı şekilde projelendirilerek yapılması gerektiği yorumlarını yaptı.
V.Özlem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.