VEZİR'E NE OLDU?

VEZİR'E NE OLDU?
Kurban Bayramı öncesi Samsun'un merkez ilçeleri ve köylerinden olduğu kadar il dışından da kurbanlıklar önceden belirlenmiş olan Kurban Pazarına getirildiler.

Kurbanlıklar arasında büyükbaş hayvanlar, küçükbaş hayvanlar ile ender olarak develer pazarda yerlerini aldı. 

KURBAN KESİM YERLERİ HAZIR
İlkadım İlçesi'nde Çatalarmut Mahallesi'nde Kurban Pazarı ve kesim yeri kurulurken, Atakum'da İncesu Mahallesi yolu üzerinde Kurban Pazarı ve kesim yeri belirlendi. Bu alanlar dışında kurban kesmenin yasak olduğu belediyelerce ilan edildi ve kesenlere ceza uygulanacağı söylendi.

VEZİR DİKKAT ÇEKTİ
Satışa sunulan kurbanlıklardan büyükbaş kurbanlığın canlı kilo fiyatı 15-17 liradan, küçükbaş kurbanlık ise kilosuna göre 500 TL ile bin 200 lira arasında satışa sunuldu. Arife günü kurbanlıkların yüzde 80'i satılmıştı. Büyükbaş kurbanlıklar arasında "Vezir" isimli kurbanlık dikkatleri üzerine çekti.

VEZİR YEMEYE DOYMUYOR
Devenin ilgi odağı olmasının yanı sıra 1 tonun üzerinde ağırlığa sahip olan "Vezir" isimli kurbanlığın ne yiyip ne içtiği, bu hale gelmesi için sahibinin nasıl bir besi formülü bulduğu merak konusu oldu. Sahibi, "Bu hayvan ne kadar verirsen o kadar yiyor, doymak bilmiyor" şeklinde konuştu.

VEZİR CÜCÜK GİBİ KALDI
Kurban Pazarı'nın ağırlık yönünden şampiyonu "Vezir" olması beklenirken ortaya "Minik" adlı 1,5 ton ağırlığında bir boğa çıktı ve Vezir'i ezdi geçti. Adı 'Minik' ama kendisi dev gibi olan kurbanlığın yanında 'Vezir' cücük gibi kaldı. Yaklaşık bir araba fiyatı eden 'Minik'i görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Mehmet Hazinedar  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.