Vatikan'lı rahipten tarihi itiraf

Vatikan'lı rahipten tarihi itiraf
VATİKAN’da halihazırda önemli görevler yürüten 43 yaşındaki Polonyalı rahip Krzysztof Charamsa, eşcinsel olduğunu açıkladı.

Katolik Kilisesi tarihinde ilk kez üst düzey bir din görevlisi böyle bir itirafta bulunurken Vatikan, rahibin buradaki tüm görevlerine son verildiğini duyurdu. Charamasa, kendisi gibi birçok din adamının da eşcinsel olduğunu, bunu açıklamaya cesaret edemediklerini söyledi.

Üst düzey din adamlarına verilen “monsenyör” unvanına sahip olan Krzysztof Charamsa, herhangi bir rahip değil. 2003 yılından beri Papalık İnanç Doktrini Kongregasyonu’nda görevli olan Charamsa, aynı zamanda Papalık Uluslararası Teoloji Komisyonu Sekreter Yardımcılığını yürütüyor ve Roma’daki Papalık Gregoryan Üniversitesi ile Papalık Ateneo Regina Apostolorum üniversitelerinde dersler veriyor. 

17 yıldır Roma’da yaşayan Charamsa, Polonya basını ile İtalyan Corriere della Sera gazetesine verdiği röportajlarla, din adamlarının evlenmesinin dahi yasak olduğu Katolik Kilisesi’nde deprem etkisi yarattı. 

Eşcinsel olduğunu ve bir sevgilisinin bulunduğunu itiraf eden Monsenyör Charamsa, “Kilise ve cemaatimin benim kim olduğumu bilmesini istiyorum: kimliğinden mutlu ve gururlu eşcinsel bir rahip. Bunun bedelini ödemeye hazırım, ancak bu arada Kilise, inançlı eşcinseller karşısında gözlerini açmalı ve onlara, aşk hayatından mahrum kalmalarına ilişkin sunduğu çözümün tamamen insanlık dışı olduğunu anlamalı” ifadelerini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.