Vatandaşımız Vaad İstismarcılarına Prim Vermiyor

Vatandaşımız Vaad İstismarcılarına Prim Vermiyor
AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, seçim çalışmalarına İlkadım ve Terme ilçe programlarıyla devam etti.

İlkadım'da Dernek ziyaretlerinde bulunan Demircan, Terme'de ise ilçe mitingine katıldı. 
İlkadım ilçe çalışmaları kapsamında Sürücü Kursları Derneği'nce düzenlenen kahvaltılı programda ve Yeni Nakliyeciler Derneği'ne gerçekleştirdiği ziyarette konuşma yapan Demircan, Türkiye'deki mevcut sistem ile AK Partinin yerleştirmeye çalıştığı sistem üzerine bilgi verdi. Demircan, "AK Parti diktatörlük getirme peşinde diyenlere sormak lazım. Siz CHP, MHP, HDP, paralel yapı ve kartel medyası bu darbe Anayasasının devamından yana saflarınızı sıklaştırdınız. Bir darbe Anayasasını savunuyorsunuz. Savunduğunuz Anayasa koalisyon demek, IMF demek, istikrarsızlık demek, ekonomik, sosyal ve siyasi kriz demek. Biz ise yeni Anayasa ile Türkiye'yi şaha kaldırmaya; daha demokratik, daha katılımcı bir ülke inşa etmeye çabalıyoruz. Mevcut darbe Anayasasında Cumhurbaşkanının var olan yetkileri, Yeni Türkiye Anayasasında arttırılmıyor, bilakis sınırlandırılıyor. Başkan, şu anki gibi sorumsuz olmayacak, sınırsız yetkilerle donatılmış olmayacak, hal böyle iken Başkanın Diktatör olacağını iddia etmek cehaletin veya kara propagandanın bir göstergesi olsa gerek. Asıl diktatörlük, darbe Anayasasından yana olmak ve ona sahip çıkmaktır. Bu darbe Anayasası yapılışından zihniyetine anti-demokratik bir Anayasadır. Parlamenter stemden ziyade oligarşik bürokratik bir sistem üretmektedir. 
Yeni Türkiye'de yeni Anayasa ile oligarkların değil; milletin dediği olacaktır. Başkan, seçmenlerin en az yarısının oyu ile seçileceğinden çoğunluğun desteğiyle göreve gelmiş olacak. Milletvekilleri de Dar Bölge Seçim Sistemi ile seçilecekler; yani Samsun dokuz seçim bölgesine bölünecek ve her bölge için siyasi partiler tek bir aday gösterecekler. Bu aday da, halkın desteğini alabilecek, halkın içine sindirdiği ve kendisine vekalet vermeye layık gördüğü bir aday olmak zorunda. O da kendi seçim bölgesinde seçmenlerin yarısından fazlasının oyunu alarak Milletvekili olabilecek. Böylelikle de gerek Başkan, gerekse Milletvekilleri daha demokratik bir seçimle göreve gelmiş olacaklar." şeklinde konuştu.
Demircan devamında son birkaç günde kararsız oyların AK Partiye döndüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, mevcut anketlerin AK Partinin oy oranının %48-51 bandına yükseldiğini gösterdiğini ve bunun da vatandaşlarımızın sahte vaadler ve maceracılara prim vermediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.