VATANDAŞ YER ALTINA İSTİYOR!

VATANDAŞ YER ALTINA İSTİYOR!
Samsun'da 9 yıl önce yapılan hafif raylı sistem, zamanla Atakum'u ortadan ikiye böldüğü gerekçesiyle eleştirilmiş ve trafik sıkışıklığına neden olduğu dile getirilmişti.

Samsun'da 9 yıl önce yapılan hafif raylı sistem, zamanla Atakum'u ortadan ikiye böldüğü gerekçesiyle eleştirilmiş ve trafik sıkışıklığına neden olduğu dile getirilmişti.Başkan Mustafa Demir seçim öncesinde belirli kısımlarını yer altına alarak bir çözüm getirileceğini belirtmişti. Son olarak önceki gün Ulaştırma Bakanının  konuyla alakalı Samsun'a gelerek incelemelerde bulunacağının açıklanması kamuoyunda heyecan yarattı.  

manset-4-013.jpg

ATAKUMLU BIKMIŞ DURUMDA
Atakum'da gazetemiz kentin nabzını tutarak konuyla alakalı çeşitli meslek gruplarından aldığı değerlendirmelere göre; Atakumlu bir an önce yapılacak projenin hayata geçmesini bekliyor. Özellikle Karayolları durağından başlayarak Atakum Belediyesi, Mimar Sinan ve Türk-iş kavşağından körfeze kadar olan bölgede yaşayan vatandaş, tramvayın yatay biçimde şehri ikiye bölmesinden oldukça rahatsız. Esnaf ve iş yeri sahipleri 9 yıldır tramvaya göre kendini ayarlamak zorunda kaldı. Müşteri canlılığının ikiye bölünmesi de söz konusu. 

SEÇİLEN SİSTEM İKİYE BÖLDÜ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte rahatsızlığın farkında olduğunu şu ifadelerle paylaşmıştı: ''Seçilen sistem şehri ikiye böldü. Ciddi trafik problemlerine sebep verdi. Toplu taşımaya katkı sağladık ama başka alanlarda çok daha büyük problemler oluşturdu. Sistemin altına bir tünel yapılabilir. Bakanımızla teknik bir çalışma yapacağız. Tünel mi olur ya da başka bir sistem mi olur bakacağız. Trafik sıkışıklığını, kavşaklardaki yığılmaları giderecek çözümler üretebilir miyiz bunu araştıracağız” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum