VALİYE SENDİKA TEPKİSİ!

VALİYE SENDİKA TEPKİSİ!
Geçtiğimiz günlerde Samsun Valisi İbrahim Şahin katıldığı bir toplantıda öğretmenlerin okulda giydiği kılık kıyafetle ilgili olarak vermiş olduğu 'kahvehane' örneği sendikaların tepkisine neden oldu.

ÖRNEK TEPKİ ÇEKTİ
Samsun Valisi İbrahim Şahin Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleşitirlen 2015-2016 Eğitim Yılı değerlendirme toplantısına katıldı. Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Mili Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin bulunduğu toplantıda bir konuşma yaparak, öğretmenlerin kılık ve kıyafetiyle ilgili bölümde 'kahvehane' örneği vermesi tepki çekti.

KAHVEYE BİLE GİRİLMEZ
Vali Şahin yaptığı konuşmada, "Zaman zaman görüyorum. Bazen arkadaşlarımızın öğretmen olup olmadığı ile ilgili olarak şüpheye düştüğümüz giyim-kuşam içerisinde oluyorlar. Emin olun bu beni çok rahatsız ediyor. Tabi ki bir serbestlik alındı ama bu serbestliği öğretmenlerimizin, öyle bırakın sınıflara girmeyi, kahveye bile girerken tereddüt ettiğimiz bir tarzda giyinmemeleri gerekiyor" şeklinde ifade kullandı.

RENCİDE EDİLDİK
Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Şube Başkanları kılık kıyafet açıklamasına tepki gösterdi. Levent Kuruoğlu,"Sınav sistemleri ders içerikleri, mevzuat, okul yönetimleri darmaduman olmuş hiç kimse bununla ilgilenmiyor. Ondan sonra öğretmenin kıyafetiyle ilgileniliyor. Bir kahvehane örneği veriliyor. Bu tür tabirler, yaklaşımlar öğretmen arkadaşlarımızı rencide etti. Biz de bundan çok rahatsız olduk" dedi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum