VALİLİKTEN AFET İSTİŞARE TOPLANTISI

VALİLİKTEN AFET İSTİŞARE TOPLANTISI
Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından hasar tespit ve ıslah çalışmalarının görüşüldüğü Koordinasyon toplantısı, Samsun Valisi Osman Kaymak Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

23 ve 24 Ağustos tarihlerinde yaşanan sel felaketinin ardından Terme ve Salıpazarı ilçelerini 'Afet Bölgesi' ilan etmek için raporlar hazırlandı. Ayrıca KOSGEB İl Müdürlüğü selden zarar gören esnaf için faizsiz kredi vermek için çalışma başlattı.

MÜDÜRLERE VALİDEN TALİMAT: "BU SORUN ÇÖZÜLECEK"
Tüm kurum ve şube müdürlerini hazır bulunduğunu toplantıda Samsun Valisi Osman Kaymak, Salıpazarı ve Terme'de sık sık yaşanan sel felaketi nedeniyle sorumluluğu olan bütün kurumları bir an önce görevini yerine getirmeye davet ederek, bölge müdürlerine her önlemin bir an önce alınması için talimat verdi.

KABUS SONA ERMELİ
Terme'nin her yağmurda kabus yaşadığına dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise,"Her sene aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Yağmur yağdığında acaba Terme'yi su basacak mı diye korkuyoruz. Afetin getirmiş olduğu maddi hasarları belediye bütçesiyle yapma imkanımız yok. Devlet büyüklerimizden Terme'nin bu su taşkın olayını çözmeleri için büyük yardımlarını bekliyorum. Terme'nin artık ciddi manada afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir" dedi.

BARAJ İNŞAATI BAŞLIYOR
DSİ Samsun Bölge Müdürü Nazmi Koçak, "Ekipler çalışmalarını yapıyor, baraj inşaatı ve sel kapanları için raporlarımızı tuttuk, çalışmalara başlıyoruz. Buraya gelirken Genel müdürümüz ile konuştum. Salıpazarı baraj inşaatına da en kısa zamanda başlıyoruz. Genel müdür talimat verdi" diye konuştu.

İLÇELER NORMAL HAYATA DÖNÜYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,  "Afetin başladığı günden itibaren her gün Terme’de araç sayısını artırıyoruz. Gerekli sayıda iş makinalarımızı bölgeye yönlendirdik. Şehrin normal hayata döndürmek için gayret sarf ediyoruz" dedi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLECEK
19 kişiyi havadan helikopterle 75 kişiyi karadan kurtarma operasyonu yapıldığını dile getiren Samsun İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür Vekili Levent Uçarlı,  "Büyük bir afet atlatıldı. Terme'yi ve Salıpazarı'nı afet bölgesi ilan etmek için raporları hazırladık, çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

ESNAFA İYİ HABER
Terme ve Salıpazarı esnaflarına müjde veren KOSGEB Samsun il Müdürü Nebahat Livaoğlu, acil durumlar için esnaflara faizi olmayan bir yıl ödemesiz kredi sağlamak için çalışma başlattıklarını ifade ederken, Terme Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ise esnafın vergi borçlarının ertelenmesi için çalışma başlattıklarını dile getirdi. Bölgenin su sorununun derhal çözüleceğini dile getiren SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız,  "İlçenin büyük bir bölümüne su verdik. Arızalı olan pompalarımıza devreye girdikten sonra ilçenin tamamına su vereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.