Valilik doktorun öldürülmesi ile ilgili idari inceleme başlattı

Valilik doktorun öldürülmesi ile ilgili idari inceleme başlattı
SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, öldürülen göğüs cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun ile ilgili idari inceleme başlattıklarını, inceleme sonucunda da varsa sorumlular hakkında soruşturma açılacağını söyledi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr.Kamil Furtun'un geçen Cuma güçü hastane içerisinde İsmail Koyun tarafından öldürülmesiyle ilgili ortaya atılan iddialar üzerine Valilik harekete geçti. Katil zanlısı İsmail Koyun'un kantin ihalesi almasından, kırmızı reçete yazdırmasına kadar ortaya atılan tüm iddiaların araştırılacağını söyleyen Vali İbrahim Şahin, "Bugün inceleme başlattım. Zaten bunların tamamını, hastaneye ne kadar sıklıkla girip çıktığını, gerçekten kantin ihalesini alıp almadığını, aldıysa ne zaman bıraktığını, ilaç yazdırıp yazdırmadığını, tamamını ortaya çıkarmamız gerekiyor. Belli ki hastaneye çok sıklıkla gidiyor, oradakilerin her birini tanıyor, yakın temas içerisinde. Onlar için bir inceleme, tabi inceleme neticesinde varsa sorumlular onlarla ilgili de soruşturma başlatacağız. Ama bu iddiaları benim de söyleyebilmem için çok net bilgilere ulaşmamız gerekiyor. Mesela bilgisayar kayıtlarına baktırıyorum şimdi. Gerçekten sıklıkla gidiyor mu, gidiyorsa kimlerle temas ediyor, bunların her birinin ortaya çıkarmamız lazım. Konu adliyeye intikal ettiği için adliye, ama idari açıdan da ilgili vali yardımcısını görevlendirdim. Bunlarla ilgili varsa sorumlular gereken yapılacak" dedi:

'TEDBİR ALMAMIZ LAZIM'

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü, herkes elini kolunu sallayarak silahla hastane içinde dolaşamaz. Böyle bir şey asla olamaz. Kaldı ki kırmızı reçete ile ilaç alanların kontrollü bir şekilde takip edilerek, güvenlik görevlileri var onların bunları gözlem altına almaları gerekiyor.  Diğer türlü bu tarz şeyleri sürekli yaşarız. Bu kadar başarılı bir doktorun, halk arasında, hastalar arasında bu kadar sevilen bir doktorun aramızdan çekilip alınmasına hiç kimsenin hakkı yok. Herbirimizin üzerimize düşeni yapması lazım. Herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Yoksa olaylar olduktan sonra ah vah etmek kime ne fayda sağlıyor. Bizim çok hassas davranmamız lazım. Herkes konuşuyor ama icratı başkasından bekliyor. Üzerimize düşeni yapacağız. İnceleme yapacağız ki sorumlular gerekli cezayı alsınlar. Aksi takdirde yeni bir olumsuzlukla karşılaşırız. Diğer türlü çok popülist açıklamalar yaparız belki insanların hoşuna gider ama doğru bir iş yapmamış oluruz. Dikkat ederseniz biz çok sessiz sakin olaylara vaziyet ettik. Mesela bizim en büyük tesellimiz zanlının yakalanması. Yakalanmadığını düşünün bu ne kadar yanlış anlaşılmalara neden olurdu. Onun için güvenlik güçlerimizi kutluyorum. Kısa bir süre içerisinde daha yarım saat geçmeden zanlıyı yakaladılar. Böyle hayretle ibretle izledik. Böyle insan profili olabilir mi ? 'Zevk için, canım öyle istedi öldürdüm' diyor. Bu kadar basit mi insan hayatı ? Her birimizin başımızı iki elimizin arasına alıp düşünüp tedbir almamız lazım."

Öte yandan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr.Fatih Özkan da yasal düzenleme yapılması gerektiğine işaret ederek, "Hastanelere X-Ray cihazları gündeme gelmeli. Bunu söylemeye çalıştık. Birileri önlemler alınmalı. Bence bu da yeterli değil, sadece güvenlik alamazsın. Bir hafta önce arabasına binerken bir doktor arkadaşımız darp edildi. Her çalışanın başına bir güvenlik dikemezsin. Onu döven adam vurabilirdi de. Tek düzenleme yolu hukuksal düzenleme. Bunlara çaydırıcılık olmazsa vurduktan sonra keyfimden yaptım diyecekse yapacak bir şey yok. Bazı üst düzey meslekler var. Onlardan birilerine bir şey yapın bakalım, ertesi gün çıkabiliyor musunuz? Hukuk burada düzenleyici olması lazım" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.