VALİ OSMAN KAYMAK'TAN 'REHAVET' UYARISI

VALİ OSMAN KAYMAK'TAN 'REHAVET' UYARISI
Samsun Valisi Osman Kaymak, Kovid-19 tedbirleriyle ilgili rehavet uyarısında bulundu. Kaymak, vatandaşlardan bugüne kadar göstermiş oldukları hassasiyeti havaların iyiden iyiye ısındığı bugünlerde de rehavete kapılmadan sürdürmelerini istedi.

Vali Osman Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Kovid-19 salgınının yayılımının önlenmesi konusunda alınan tedbirler ve uygulamalardaki başarı açısından Türkiye'nin en iyi durumda olan ülkeler arasında yer aldığını, Samsun'da da bu yönde sıkı tedbirler uygulandığını kaydetti. Vatandaşların büyük çoğunluğunun kurallara riayet etmesi sayesinde tünelin ucunda ışığın görünmeye başladığına işaret eden Kaymak, "Vatandaşlarımızın desteğiyle elde edilen başarı neticesinde yeni vaka sayılarında ciddi azalış dönemine girildi. Vatandaşlarımızdan bugüne kadar göstermiş oldukları hassasiyeti, havaların iyiden iyiye ısındığı bugünlerde de rehavete kapılmadan sürdürmelerini, fiziksel mesafe kuralına dikkat etmelerini, mecbur kalmadıkça ve maske takmadan dışarı çıkmamaya özen göstermeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

expdfftwoaahldg.jpg

DENETİM VE KONTROLLER SIKILAŞTIRILACAK
Vali Kaymak, özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının ardından market, pazar, banka, PTT gibi yerlerde kalabalık olmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "İlimizde alınan tedbir kararları sürekli güncelleniyor ve ihtiyaç durumuna göre ilave tedbirler alınmaya devam ediliyor. Kurallara yönelik denetim ve kontroller sıkılaştırılacak. Salgınla mücadele sürecinde kendi hayatları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarımıza, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının temini için aralıksız gayret gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımıza, kolluk birimlerimize ve bu mücadelenin olmazsa olmazı duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayının sonunda iki bayramı birlikte yaşama temennisiyle."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.