ATAKUM'UN DÖRT BİR YANINDA TEMİZLİK TURU

ATAKUM'UN DÖRT BİR YANINDA TEMİZLİK TURU
Samsun’un turizm merkezi Atakum’da temiz cadde ve sokaklar için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kenti temiz tutmak için vakumlu süpürge araçlarını kullanıyor.

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Samsun’un turizm merkezi Atakum’un dört bir yanını filosundaki vakumlu yol süpürme araçları ile temizliyor. Trafik yoğunlaşmadan, sabah erken saatlerde Atakum Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nden yola çıkan araçlar, günlük programlarında yer alan görev yerlerine ulaşıyor. Cadde cadde, sokak sokak dolaşan vakumlu süpürge araçları, aylık yaklaşık 4 bin kilometre yol katederek Atakum’u köşe bucak temizliyor. Asfalt kaplama ile yaya kaldırımı ve refüjlerin kesişim bölgelerinde biriken toz, yaprak ve çöp gibi maddeler vakumlanarak toplanıyor. Atakum Belediyesi’nin filosunda yer alan geniş gövde vakumlu süpürge araçları 1,5 ton su depolayabiliyor. Büyük bir hazneye sahip olan araçlar tarafından toplanan atıklar yedi metreküplük haznede biriktiriliyor. Araçların gövde bölümünde yer alan; “Önemli olan dertleri süpürmek, sokakları her zaman süpürürüz” ve “Atakum’a toz kondurmayalım” ifadeleri kent sakinlerinin ilgisini topluyor. Araçları gördükleri yerde fotoğraflarını çeken Atakumlular, esprili sosyal medya paylaşımları yapıyor.

atakum-belediyesinden-4-bin-kilometrelik-vakumlu-temizlik-turu-02.JPG

PAZAR ALANLARI VE KAZA YERLERİ ONLARA EMANET
Gün boyu Atakum’u dolaşan süpürge araçları, yolun kenarında yavaş şekilde ilerleyerek temizlik işlemini gerçekleştiriyor. Tozun etrafa yayılmaması için geçiş yaptığı bölgeye su püskürten araç, sağ ve solunda bulunan döner süpürgeler ile yol kenarındaki atıkları topluyor. Araç yoluna devam ederken çalışan vakum sistemi de atıkları toplama haznesine çekiyor. Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü filosunda yer alan vakumlu süpürge araçları, kent genelinde 16 farklı noktada kurulan semt pazarlarının ardından da alan temizliğinde görev yapıyor. Pazar esnafının tezgahlarını toplamasının ardından sahaya giren araçlar, etrafta kalan sebze, meyve, kağıt ve plastik atıklarını süpürerek vakumluyor. Atakum’daki cadde ve sokaklarda meydana gelen trafik kazalarının ardından yol üzerinde kalan cam ve plastik gibi kırık taşıt parçaları da yol güvenliğinin sağlanması için Atakum Belediyesi’nin vakumlu süpürge araçları ile temizleniyor.

atakum-belediyesinden-4-bin-kilometrelik-vakumlu-temizlik-turu-05.JPG

PARK VE BAHÇELERE ÖZEL YOL SÜPÜRME MAKİNESİ
Atakum Belediyesi’ne ait park ve bahçe gibi alanların temizliğinde ise küçük boyutlu vakumlu yol süpürme makinesi kullanılıyor. Yol aldığı sırada hareket edebilen fırçaları ile geniş bir alanı temizleyebilen makine, 400 litre su depolayıp iki metreküp atığı haznesinde biriktirebiliyor. Makine, üzerinde bulunan beş metre uzunluğundaki harici vakum hortumu ile parklardaki kuru yaprak ve küçük boyutlardaki katı atıkları toplayabiliyor. Temizlik çalışmaları için tazyikli su sağlayabilen makine, haznesi dolduğunda konteynerlerin önüne yanaşarak biriktirdiği atıkları kolayca boşaltabiliyor. Yaz aylarında ot biçimi ve sonbahar aylarında yaprakların dökülmesi ile birlikte parklardaki mesaisi yoğunlaşan mini süpürge makinesi, kamusal alanları temizleyerek Atakumluların kullanımına hazır hale getiriyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.