Uzay çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir

Uzay çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir
Milli Savunma Bakanı Güler, ilk kez bir Türk vatandaşının, Hava Kuvvetlerinin seçkin bir personeli olan Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın, uzay yolculuğuna çıktığını belirterek "Bundan sonra da uzay çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Konya'da Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğünün temel atma töreninde, Konya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Temeli atılan fabrikanın, Konya Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımı olduğunu ve aynı zamanda stratejik bir nitelik taşıdığını vurgulayan Güler, "1950'den beri hizmet veren 56. Bakım Fabrikamızın bu yatırımla yeniden iskan edilmesi, imkan ve kabiliyetlerinin artırılması, kahraman ordumuzun kritik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında son derece önemli bir projedir. İnanıyorum ki Konya'mız bu projeyi de alnının akıyla ve başarıyla tamamlayacak, ülkemizin savunma sanayii alanındaki gelişimine katkılarını artırarak devam ettirecektir." ifadesini kullandı.

guler-2.jpg

"Cephanelik Dönüşüm Projesi" kapsamında 47. Mühimmat Deposu Bölük Komutanlığının, Konya'nın Çumra ilçesindeki yeni ve modern tesisine çok yakın bir zamanda taşınacağını müjdeleyen Güler, şöyle devam etti: "Bir asır önce varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeden, bugün kendi silah sistemlerini tasarlayıp üretebilen, bunları ihraç edebilen ve dünyanın önde gelen savunma sanayii şirketlerine sahip olan bir ülke konumuna ulaştık. Bugüne kadar yerli ve milli savunma sanayimizin ürettiği birçok ürünü şanlı ordumuzun, dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin hizmetine sunduk. Son olarak 3 gün önce de yine yerli ve milli imkanlarla üretilen gemilerimiz ile insansız deniz aracımızı, kahraman ordumuzun envanterine dahil ettik.

Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda sadece kara, deniz ve hava platformlarında değil, siber ve uzay alanlarında da kritik projeleri başlattık. Nitekim uzay bilim misyonumuz çerçevesinde ilk kez bir Türk vatandaşı, Hava Kuvvetlerimizin seçkin bir personeli olan Pilot Albay Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna çıktı. Bu yolculuk, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinin yeni ve tarihi bir adımıdır. Bundan sonra da uzay çalışmalarımız, kararlılıkla sürdürülecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.