UYUŞTURUCU TİCARETİNE CEZA

UYUŞTURUCU TİCARETİNE CEZA
SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 38 yaşındaki Umut Aykan, 37 yaşındaki Zafer Aykan ve 27 yaşındaki Hamdullah Kaynar, 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı olayda tutuksuz yargılanan 3 sanık ise beraat etti.

Olay 7 ay önce Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde meydana geldi. Yol uygulaması yapan polis, şüphe üzerine Umut Aykan'ın kullandığı ve kiralık olduğu belirlenen bir otomobili durdurup içinde arama yaptı. Yapılan aramada arka koltuktaki poşet içinde 4 kilo 300 gram esrar ele geçirilince, olayla ilgili sürücüyle birlikte Zafer Aykan, Hamdullah Kaynar, C.S., A.S. ve Y.Y. gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan şüphelilerden C.S., A.S. ve Y.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli ise tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yargılanan tutuklu sanıklardan Zafer Aykan mahkemedeki ifadesinde, suçsuz olduğunu söyleyerek, "Ben esrar içerim ama satmam. Bu işle hiçbir alakam yok" dedi. Hamdullah Kaynar ise, "Bir araba kiraladım, başıma gelmeyen kalmadı. Ben de hayretler içindeyim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu. Umut Aykan ise mahkeme heyetine verdiği ifade de, "Esrarı satmak için getirdiler. Ben de onlara yardımcı olmak istedim, ancak satamadılar. Pişmanım tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti son savunmaların dinlemesinin ardından tutuklu sanıkları suçlu bulup uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 5'er yıl hapis, 1000 lira para cezasına çarptırıp tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz olarak yargılanan 3 sanığın da beraatlerine karar verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum