Uyuşturucu Suçuna 13 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

Uyuşturucu Suçuna 13 Yıl 4 Ay Hapis Cezası
SAMSUN'da, uyuşturucu ticareti suçundan tutuklu yargılanan 30 yaşındaki Emre Aydoğan 'Hint keneviri ekmek ve uyuşturucu ticareti' yapmak suçlarından 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz yargılanan 2 sanık ise beraat etti.

Olay yaklaşık 2 yıl önce İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre istihbarat çalışma yapan polis, Emre Aydoğan'ın uyuşturucu ticareti yaptığı belirleyerek evine baskın düzünledi. Yapılan ev aramasında satışa hazır hale getirilmiş 1 kilo esrar, 100 gram hintkeneviri tohumu ve 6 kök dişi hint keneviri ele geçirdi. Emre Aydoğan gözaltına alındı. Polisteki işlemlerini ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis aynı olayla ilgili S.B. (21) ve N.Y. (34) adlı iki kişiyi daha sonra yakaladı. İfadeleri alınan iki şüpheli adli makamlarca serbest bırakıldı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' ve 'hint keneviri ekmek' suçlarından tutuklu yargılanan Emre Aydoğan ile tutuksuz sanık S.B. bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. N.Y. ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme heyetine son savunmasını yapan Emre Aydoğan, "Ben yaklaşık 2 yıldır bu suçtan cezaevinde yatıyorum. Bütün olayı samimi bir şekilde anlattım. Suçsuzum tahliyemi istiyorum" dedi. S.B. de beraatini talep etti.

İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Emre Aydoğan'ı 'hint keneviri ekmek' suçundan 3 yıl 4 aya, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan da 10 yıl hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz 2 sanık ise baraat etti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.