Uygur Türkleri için Çarşamba’da bin 200 imza toplandı

Uygur Türkleri için Çarşamba’da bin 200 imza toplandı
Samsun'un Çarşamba ilçesi Ülkü Ocakları, Çin'den kaçtıktan sonra Tayland'da esir tutulan 300 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye getirilmesi için başlatılan imza kampanyasında bin 200 kişiden imza topladı.

İlçenin Tarihi Köprüsünde iki gün açık kalan stantta Çarşambalılar ilgi gösterirken Çarşamba ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş, “Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Tayland'da yakalanmasından sonra Türkiye'ye gelmeleri için imza kampanyası başlattık. Türkiye genelinde Ülkü Ocakları tarafından başlatılan bu kampanyada biz Çarşambamızda bin 200 vatandaşımızdan destek gördük. Kardeşlerimizin buraya getirilmesi için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Taylandlı yetkililere Türkiye'ye sığınmak istediklerini belirten soydaşlarımızın, Çin'e teslim edilebileceği de konuşulmaktadır” diyen Başkan Güreş sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: ”Kadın, çocuk ve yaşlılarında içerisinde bulunduğu 300 civarındaki soydaşımızın Çin'e iadesi durumunda, vahşice idam edilecekleri aşikârdır. Bu bir realite olarak önümüzde dururken, soydaşlarımızın Çin'e teslim edilmesi katliama ortak olmak demektir. Bugüne kadar zorda kalan herkese kucak açmış olan Türkiye Cumhuriyeti, soydaşlarımız ile olan tarihi, kültürel, dini ve insani bağlarımız hasebiyle Tayland ile gereken görüşmeleri ivedilikle yaparak, Uygur Türkleri'nin ülkemize gelmesini sağlamalıdır. Zira her geçen gün Uygur Türkleri'nin aleyhine işlemekte, gerek Çin tehdidi gerekse hastalıklar gün geçtikçe artmaktadır.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.