Usta İmam Hatipler Siyaset Üstü Bir Kurumdur?

Usta İmam Hatipler Siyaset Üstü Bir Kurumdur?
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta Ramazan Bayramı kapsamında ilçe ve teşkilat ve Sivil Toplum Örgütü ziyaretlerinde bulundu.

Havza ve Bafra’da İmam Hatip Okulları tarafından hazırlanan Pilav günlerine katılan Usta İmam Hatipliliğin siyasetin üstünde bir kurum olduğuna değindi.

Havza ve Bafra ilçelerinde yapmış olduğu konuşmalarda, İmama Hatiplerin siyaset üstü bir kurum olduğuna değinen Usta, bu öğretim kurumlarının kimsenin arka bahçesi olmayacağını söyledi.

1984 Havza İmam Hatip Mezunu olan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta; “İmam hatipli olmak ayrıcalıklı bir şey. İmam hatipler siyaset üstü bir kurum olup asla siyasi bir gurubun arka bahçesi değildir. İmam Hatip Okullarından mezun olan öğrenciler devletin değişik kademelerinde görev yaparken, aynı zamanda farklı siyasi görüşlerde de siyaset yapmaktadırlar. İmam Hatipliler bu ülkenin çimentosudur, milli ve manevi duyguları yüksek olarak öğrenim görmektedirler. Hocalarımız bize öğrenim gördüğümüz zamanlar söylerlerdi, siz sütten çıkmış tertememiz bireylerseniz, üzerinize düşecek lekeler çok çabuk görülecektir. Hayatınıza bu şekilde yön verin şeklinde bizler bu tavsiyelerle bu günlere geldik, imam hatiplerin siyaset üstü bir kurum olduğu düşüncesinin sorumluluğu yükünü hocalarımızın da sırtlarında hissetmelerini bekliyoruz. Sorumluluk alma sırası onlardadır. Bunu bizler mezunlar, okul idarecileri, öğrencilerimiz ve okul velilerimiz duruşumuz ile her kese göstermeliyiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.