Üretici Ramazan'ı huzursuz geçirecek

Üretici Ramazan'ı huzursuz geçirecek
Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Ramazan ayına sayılı günler kala buğday üreticisinin hala mağdur olduğunu çiftçinin Ramazan ayını huzursuz geçireceğini ifade etti




Ramazan ayına sayılı günler kala buğday üreticisinin mağdur olduğunu ve çiftçinin Ramazan ayını huzursuz geçireceğini belirten Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü," Samsun Ziraat Odası olarak yaptığımız çalışma sonucu 2008/2009 ürünü buğday maliyetini kilo başına 61 Kuruş olarak belirledik. Belirlediğimiz bu maliyet ve fiyatı daha önce yetkililere bildirerek, buna göre bir fiyat belirlenmesini talep ettik. Ancak çiftçi yine tüccarın eline mahkum edildi" dedi.

TMO, ALIM MERKEZLERİNİ ARTIRMALI
Hasan Tütüncü, oda olarak taleplerinin neler olduğunu şu şekilde sıraladı;" TMO alım merkezlerini arttırarak, hasat döneminde ürününü acilen satmak zorunda olan çiftçilerimizi toplayıcıların eline bırakmamalıdır. Açıklanan kilo başına 50 Kuruş buğday fiyatı maliyetin altında kalmıştır. Bu açıklanan fiyat buğdayın kalitesine göre taban fiyat olmalıdır. Çiftçinin en azından kilo başına 11 kuruş prim almalıdır. Alımlarda ödemeler peşin olarak yapılmalı ve piyasanın düşmesine fırsat verilmemelidir. Bir aylık vade özellikle Ramazan ayı öncesi çok uzun bir süreçtir."