Uraloğlu: 407 kilometresini biz inşa ettik

Uraloğlu: 407 kilometresini biz inşa ettik
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde 12 ilde işletme altında olan 936 kilometre şehir içi raylı sistem hattının tam 407 kilometresini biz inşa ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuşan Uraloğlu, İstanbul'u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatmak için özveriyle hayata geçirdikleri projelerle büyük bir hız kazandırdıklarını söyledi. Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde 12 ilde işletme altında olan 936 kilometre şehir içi raylı sistem hattının tam 407 kilometresini de kendilerinin inşa ettiklerinin altını çizdi.

08-nisan-02-ekim-01-whatsapp-image-2024-03-10-at-18-59-45-1.jpg

Uraloğlu, şunları kaydetti: "İstanbul dışında Ankara’da; Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu, Keçiören-Kızılay Metrolarını ve Başkentray'ı Kayseri’de; Anafartalar- Yüksek Hızlı Tren Gar Tramvayı’nı, Antalya'da; Expo Havalimanı Tramvay Hattını, İzmir’de; Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak İzban'ı, Gaziantep’te de yine Büyükşehir ile birlikte çalışarak Gaziray'ı hayata geçirdik. Şu anda da Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul’da 7 projede toplam 90 km uzunluğunda raylı sistem hattında çalışmalarımıza devam ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.