Ünye'de Cemevi Açıldı

Ünye'de Cemevi Açıldı
Ordu'nun Ünye ilçesi Sahilköy Mahallesi Göbü mevkiinde Göbünalcı Güvenç Abdal Cemevi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa Ünye'den ve komşu ilçelerden çok sayıda katılım oldu. Cemevi açılışında birlik mesajları, ötekileştirmenin son bulması, Alevi'lerin istedikleri ve istemedikleri vurgulandı.

Cemevi açılışında ilk olarak söz alan Samsun Terme Sakarlı Belediyesi Güvenç Abdal Evrahı Nazım Şen, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şen, “Bizler tüm inançlara, farklı düşüncelere, etnik kimliklere, dillere, dinlere saygı duyan bir toplumuz. Yaratılanı, yaratandan ötürü karşılıksız seven, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, barışın en temel ilkeleri sayan incilsen de incitmeyen bir toplumun evlatlarıyız. Barışın hoşgörünün inşa edildiği, özgürlükler ortamının bin an önce hayata geçirilmesini Cenab-ı Hak'tan temenni ediyoruz. Yolumuz, barış, dostluk ve kardeşlik yoludur. İçinde kin, kibir, kıskançlık barındırmayan yoldur. Birliğin, dirliğin olduğu yerdir.” şeklinde konuştu.

Sahilköy Mahalle Muhtar Mehmet Şensoy ise cemevi açılışında, Aleviler'in ötekileştirildiğini, bu düşünce ve inancın giderilmesi yolunda adımlar atılmasını isteyerek, “Bugün burada tarihsel olarak gecikmiş bir açılışı gerçekleştirirken, bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada Alevi'lerine ibadet merkezi durumundaki Göbünalcı Güvenç Abdal Cemevi'nin açılışı için buradayız. Hepinizin malumu ki çocukluğumuzdan mezara kadar, Alevi'ler hakkında çeşitli olumsuz, çirkin, iftiraya varacak sözler duymuşsunuzdur. Böyle bir ön yargı ile yetişmişizdir." diye konuştu.

Göbünalcı Cem Evi yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Binnur Topaloğlu ise, “Alevi ibadet yerlerimizden olan cemevlerimiz eskiden evlerde yapılırdı. Evlerimiz yetersiz kaldığı için, bu gibi ibadethanelere ihtiyaç olduğunu düşünerek yola çıktık. Üç mahallenin ortak noktası olan bu alana karar verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.