ÜNLÜ İSİMLER ACI GÜNDE BULUŞTU

ÜNLÜ İSİMLER ACI GÜNDE BULUŞTU
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin YouTube kanalında canlı yayında Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılındaki kazada hayatını kaybedenlerin anısına program yapıldı. İz Bırakanlar programında ‘Son Deplasman Kara Sevda’ başlığı ile yapılan yayın gündeme damga vurdu. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘İz Bırakanlar’ programında 20 Ocak 1989 yılındaki kazada hayatını kaybeden Samsunspor değerlerini andı. TRT Spor’ un deneyimli spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde Başkan Mustafa Demir, Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Samsunspor Eski Başkanı Emin Kar, Yılport Samsunspor Teknik Direkörü Ertuğrul Sağlam, eski milli futbolcular Ali Gültiken, Oğuz Çetin ve Cüneyt Tanman’ın konuk olduğu SBB TV’ deki canlı yayında, kazada hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan rahmetle anıldı. “Son Deplasman Kara Sevda” başlığı ile yayınlanan program yaklaşık 3.5 saat sürdü. 10 binin üzerinde görüntülenme alan program gündeme damga vurdu. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Millet Bahçesi’ne, Samsunspor Kulübü tarafından da 19 Mayıs Stadı önüne yaptırılan anıtların gösterildiği program binlerce beğeni aldı.
Başkan Mustafa Demir, canlı yayında konuk olduğu programda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “O günkü acıyı bugün yüreğimizde hala yaşıyoruz. Türk futbol tarihimizin en kara günlerinden biriydi. Açılışını yaptığımız Samsunspor Anıtı, yitirdiğimiz değerlerimizin hatırasını ilelebet yaşatacaktır. Samsunspor şehrimizin en önemli markası. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

program-1.jpeg

YILDIRIM’ DAN SÜPER LİG SÖZÜ
Video konferansla programa katılan Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, hem belediyenin hem de kendilerinin yaptırdığı anıtın açılışını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti. Samsun’un bir spor şehri olduğunu belirten Başkan Yıldırım, Samsunspor’u Süper Lige çıkaracaklarının sözünü vererek, “Ekonomik zorlukta yaklaşık 45-50 milyon TL altyapıya para harcıyorum. Ümit Milli Takımımız da bizim tesislerde 15 gün kamp yaptı. Çok beğendiler. Tesis tam olarak bitmedi. İnşallah bitince açılışa Cumhurbaşkanımızı da davet edeceğiz. Samsun’da bütün dedikleriniz yapılmaya çalışılıyor. Samsun, artık futbolcu ihraç eden bir kulüp vizyonuna doğru evrilecek. Sizler 3-5 sene sonra Samsun’u uzaktan keyif alarak seyredeceksiniz” dedi.

SAMSUN ÜRETEN VE YARIŞTIRAN BİR KENTTİR
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’ de Başkan Yıldırım’ın açıklamalarının ardından canlı yayına katılarak şunları ifade etti: “Kaza günü biz de deplasmana gidiyorduk. Kazayı duyduğumuzda çok üzüldük. Deplasman dönüşü kulübe uğrayarak taziye ziyaretinde bulunmuştuk. O gün Samsunspor’ da oynayan birçok kişi benim daha önceden takım arkadaşımdı. Tüm spor camiasının başı sağ olsun. Güzel olan taraf, bu acı sahipleniliyor ve etrafında birleşiyorlar. Samsun üretebilen ve yarıştırabilen bir kenttir. Bana göre olmaları gereken yer sadece Süper Lig değil, Avrupa kupalarına katılım potansiyeli olabilecek bir şehirdir.”

ŞAMPİYON OLACAĞIZ
SBB TV’den yayınlanan canlı yayına 32 yıl önceki kazada yaralanan futbolcu ve eski kulüp başkanı Emin Kar da stüdyodan katılarak, yaşadığı acıyı anlattı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise, kazadan sonra  Samsunspor’un ilk transferi olduğunu belirterek, ““Bu insanlar Samsunspor için hayatlarını verdiler. Biz de taraftarımızla tüm camiamızla birlikte Samsunspor’ u en iyi şekilde temsil etmek zorundayız. Onlar Samsunspor için hayatlarını kaybederken takım Süper Lig’deydi. Biz de bu sezon şampiyon olarak Süper Lige çıkacağız” dedi. Programa katılan, eski milli futbolcular Ali Gültiken, Oğuz Çetin ve Cüneyt Tanman da Samsunspor camiasına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine sabırlar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.