UMKE Değerlendirme Toplantısı yapıldı

UMKE Değerlendirme Toplantısı yapıldı
UMKE Değerlendirme Toplantısı'nda Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı ve afet müdahale stratejileri güçlendirildi.

Geçtiğimiz yıl büyük yıkımlara sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler birinci yıldönümünde üzüntüyle anıldı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan toplantıda yürütülecek çalışmalar gözden geçirildi.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Emre Özgen, UMKE Sorumlusu Harun Bulut ve 124 UMKE gönüllüsünün katılımıyla düzenlenen "UMKE Değerlendirme Toplantısı"nda, geçmişteki afetlerden çıkarılan dersler üzerinde duruldu. Yaşanabilecek benzer durumlara daha etkin müdahale edebilmek adına stratejiler de belirlendi.

umke-4.jpg

Toplantıda, afet müdahale ekiplerinin koordinasyonu, ekipman ve personel yeterliliği, hızlı müdahale ve kurtarma teknikleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Bu toplantıda alınan kararlar ve yapılan değerlendirmelerle birlikte, Türkiye'nin afet müdahale kapasitesinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar bir kez daha saygıyla anılırken, benzer acıların yaşanmaması için yapılan çalışmaların önemi bir kez daha vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum