Ülkü Ocakları'ndan teröre tepki

Ülkü Ocakları'ndan teröre tepki
Samsun Ülkü Ocakları, terörün toplumun en dinamik ve en fedakâr kesimi olan gençliği hedef aldığını bildirerek, gençleri bilinçlendirmek için bir tiyatro oyunu sahneledi

Samsun Ülkü Ocakları teröre tepkisini bir tiyatro oyunu ile ortaya koydu. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahneye konan 2 perdelik "Mum Işığı" adlı oyun özellikle gençlerden büyük ilgi gördü. Oyun öncesi bir dersanede öğretmenlik yapan Hilal Gök "Anayurtla Hasbihal" isimli bir şiir seslendirdi.
Sahneye konan oyuna protokol de büyük ilgi gösterdi. MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP il yönetimi, KİMBED Genel Başkanı Caner Acar, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan, Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda davetli oyunu hep beraber izledi.

"KANIMIZ VATANA HELAL"
Oyun öncesi bir konuşma gerçekleştiren Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Kafkas Aktaş, Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin teröre açık destek verdiğine dikkat çekti. Türk milletinin bugüne kadar ekonomiden toplumsal yaşama kadar geniş bir alanda terörün olumsuz etkilerini görüp yaşadığını belirten Aktaş, "Son dönemde geç kalmış bir siyasi karar da olsa, Mehmetçiğin Irak'ta yaptığı operasyonlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. PKK terörü milletimizin başından def edilinceye kadar terör eylemlerinin planlayıcılarına ve destekçilerine karşı mücadele sürmelidir. Devletimiz, milletimiz ve ordumuzun bu alandaki birlik ve beraberliği sevindiricidir. Akan her damla kanımız vatanımız için helâldir"şeklinde konuştu.


Bülent Karslıoğlu