Ülkü Ocakları Türkmen mültecileri unutmadı

Ülkü Ocakları Türkmen mültecileri unutmadı
Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen programla Samsun'da bulunan Türkmen mülteci ailelere doktor eşliğinde ziyaret gerçekleştirildi.

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, Türk Eğitim Sen Samsun İl Başkanı Levent Kuruoğlu ve doktor Murat Esen eşliğinde gerçekleşen programda, IŞİD terör örgütünden kaçan Telafer'li 14 aileye gıda, ev eşyası ve giyecek yardımı yapıldı. Yardım konusunun devamının geleceğini açıklayan heyet, ardından Dr. Murat Esen'in aile bireylerini muayene edip sağlık kontrolünden geçirmesiyle ziyaretlerini sonlandırdı.

Yardım konusuna değinen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, "Bulgur, pirinç, zeytin, peynir, şeker, çay, tuz, makarna, sıvı yağ, çatal kaşık, tencere, tabak, demlik, çay bardağı, çocuk bezi, battaniye, soba, kömür, odun, yorgan, yatak, kışlık elbise, kışlık ayakkabı, kuru bakliyat veya saklamaya uygun yiyecekler gibi destekte bulunacağız. Bu konuda Samsun halkından da yardımda bulunmalarını rica ediyoruz. Yardım konusunda Türk-Eğitim Sendikası'yla ve Ülkü Ocakları'yla direkt irtibata geçebilirler. Bu organizasyonu ortak düzenliyoruz." dedi.

Geçtiğimiz hafta, dondurucu soğukta 9 çocuğu ile sobası olmayan evde yaşam mücadelesi veren Iraklı Türkmen ailenin 20 günlük bebeğinin yatağında ölü bulunması, büyük üzüntüye sebep olmuştu. Dondurucu soğukların etkili olduğu ilçede, ısınmak için sadece battaniyeleri kullanan Türkmen ailenin 20 günlük olan Nenni Ganim Ahmed isimli bebeği, geçen cuma günü yatağında ölü bulunmuş, ailenin Türk komşuları bebeğin soğuktan öldüğünü tahmin ettiklerini dile getirmişlerdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.