Ulaşım atlarla sağlanıyor

Ulaşım atlarla sağlanıyor
VAN ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu.

Van Büyükşehir sınırları içerisinde olan 160 mahalle, Bitlis'te ise 216 köy yolu ulaşıma kapandı. Van ve Bitlis'te dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Van Büyükşehir sınırları içerisinde olan 160 mahallenin, Bitlis'te ise 216 köyün yolu, kar yağışı sonucu ulaşımı kapandı. Kar kalınlığı Van'da 10, Bitlis'te 20 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştığı belirtildi. Bitlis Valiliği, köy yollarında karla mücadele çalışmalarına başlandığını, İl Özel İdaresine ait 9 ayrı şantiyede 20 ekiple karla mücadele çalışması yapıldığını söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi de yolu kapalı olan 160 mahalle yollunda sabah saatlerinden itibaren karla mücadele çalışması yapıyor.

ATLARLA ULAŞIMI SAĞLIYORLAR

Bu arada Van'ın ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolları kapalı olan mahalle sakinleri ulaşımlarını atlarla sağlıyor. Gürpınar ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan ve İlçe merkezinde ihtiyaçlarını alan vatandaşlar, atlarına yükledikleri malzemelerle karlı dağları aşıp evlerine ulaştırıyor.


HİZAN'IN KÖYLERİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bitlis'te dün akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar etkisini sürdürürken, Hizan'da eğitimin aksamasına neden oldu. Kar kalınlığının 25 santimetreyi aştığı Hizan'da köy okullarında eğitime bugün için ara verildi. Kaymakamlık, merkezdeki okullar ile ilgili de henüz bir tatil kararı alınmadığını bildirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.