Uğur Dündar Samsun'da

Uğur Dündar Samsun'da
Araştırmacı Gazeteci Uğur Dündar ziyarette bulunduğu Samsun CHP İl Başkanlığın da kenti dolaştığını ve bu esnada bulunduğu tespitlerden bahsetti.

Samsun'a gelerek CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Araştırmacı Gazeteci Uğur Dündar, ”Samsun'daki gelişmelri de görüyorum. Şehir olarak büyümeyi, ama bunun yanında insanın insana yönelik yatırımın aynı hızla ilerlemediğini insanın ülkenin genelinde olduğu gibi ihmal edildiğini, insan hayatının değerini hak ettiği karşılığı bulmadığını üzülerek söylüyorum” diye konuştu. Dündar, Halk Arenası programını Samsun''da yapmayacağını söyledi.

TESPİTLERİNDEN BAHSETTİ

Halk Arenası programını Samsun'da yapmayacağını bildiren Ünlü Gazeteci Uğur Dündar, “Biliyorsunuz ki ben iki senedir İzmir'de yaşıyorum. Programlarımı da genelde İzmir ve Ege Bölgesi'nde yapıyorum. Seçim öncesi değişik bölgelerdeki durumu da yerinde gözlemlemek adına Samsun' geldik. Gelmişken de değerli meslektaşım ve CHP Samsun Milletvekili Adayı Şaban Sevinç'in yaptığı çalışmaları da gözlemlemek istedim. Geçtiğimiz gün birlikte dolaştık. Bugün de dolaşacağız. Ben buradan Kırklareli’ne geçeceğim ve Halk Arenası'nı bu hafta yurdun başka bir yerinde yapacağız. Gerçekten çarpıcı gözlemlere sahibim. Mesela Bafra'da genç nüfusun yoğun oranda göç ettiğini gördüm. İlçedeki nüfus genellemeye vurulduğunda 40 yaş ve üstünden oluşuyor. Bu da köylünün ürünlerinin yeterince değerlendirilemediği örneğin fındığın resmi fiyatının 15 lira olmasına karşın köylünün tüccara dokuz buçuk liradan satmak zorunda olduğunu belirledim. Keza çeltik de öyle. Tütün deseniz hiç para etmiyor. Dolayısıyla genç insana burada bir yaşam umudu kalmamış oluyor." dedi.

"SEVGİ VE İLGİ İLE KARŞILANDIK"

Belirttiği sebeplerden dolayı genç nüfusun daha büyük şehirlere gittiğini vurgulayan Dündar, "Bu kişiler büyük kentlere özellikle de İstanbul’a gidiyor ve orada da o kente özgü bir yığın sorunla uğraşıyor. Sonuçta bence herkesin yaşadığı topraklarda mutlu olması gerekir ve ülkeyi yönetenlerinde herkese kendi topraklarında mutlu yaşamasına olanak sağlama zorunluluğu vardır. Bunun olmadığını gördüm. Ama her yerde çok büyük ilgi sevgi ve hoşgörüyle karşılaştık. Ben Samsun’a meslek hayatımda en az 10 kere gelmişimdir. Samsunda ki gelişmeyi de görüyorum kent olarak büyümeyi ama bunun yanında insanın insana yönelik yatırımın aynı hızla ilerlemediğini, insanın ülkenin genelinde olduğu gibi ihmal edildiğini ve insan hayatının değerini hak ettiği karşılığı bulmadığını üzülerek söylüyorum. Benim tespitlerim bunlardan ibaret.” şeklinde konuştu. 

Açıklamalarının ardından CHP Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu ve CHP Samsun Milletvekili Adayı Şaban Sevinç ile sohbet etti. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum