Üç Mahalle Bölgenin Cazibe Merkezi Oldu.

Üç Mahalle Bölgenin Cazibe Merkezi Oldu.
Kalkanca, Karasamsun ve Baruthane mahalle sakinlerini komşu iftarında buluşturan Başkan Tok, Bu üç mahallede yatırımın önünü açarak cazibesini arttırdıklarını söyledi.

Komşu iftarları kapsamında Ramazan ayının 21. gününde  düzenlenen iftar programı Kalkanca, Karasamsun ve Baruthane mahallesindeki vatandaşlarını bir araya getirdi. İftar alanına gelen İlkadım Belediye Başkanı mahalleli tarafından coşku ile karşılandı.

 

7’den 70’e herkesin aynı iftar sofrasında buluştuğu komşu iftarlarında gönüllerin bir olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok, Dede ile torunun, gelin ile kaynananın aynı sofrada toplanarak büyük bir aile ortamını tesis ettiklerini kaydetti.

 

BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLDU

İlkadım’da Bulvar üstü mahalle olarak tabir edilen  Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun'da 2004-2009 yılları belediye başkanlığı döneminde imar çalışmaları yaparak bölgeyi cazibe alanı haine getirdiklerini ifade eden Tok, “Proje kapsamında yürütülen imar çalışmaları ile açılan bağlantı yolları ile bölgede önemli bir değişimi gerçekleştirdik. Doğalgaz çalışmaları, elektrik bağlantı kanalları ve üç mahallede yapılan imar çalışmaları ile bölgeyi cazibe merkezi haline getirdik.” dedi.

 

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPILDI

Bir önceki Belediye Başkanlığı döneminde Müze Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları sondaj çalışmalarıyla yıllardır atıl durumda bekleyen bu üç mahallede yeni imar alanları oluşturduklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, “ Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun mahallelerinde 3. derece SİT alanı olan alanlarda 2006 yılıda sondaj çalışmaları yapmıştık. O dönem Müze Müdürlüğü ile birlikte  4 metrekarelik alanda 50 metre derinliğinde toplam 267 adet ayrı adada 2 arkeolog ve 30 kişilik ekiple sondaj yaparak ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Yaptığımız imar çalışmalarıyla bu üç mahallede bulunan yerleri SİT alanından çıkarak halkımızın faydasına olacak çalışmalar yaptık. 10 yıl önce söylediğim sözü bugün gibi hatırlıyorum. Kalkanca, Karasamsun ve Baruthane bölgenin cazibesi haline gelecek demiştim. Buralarda büyük bir hareketlilik ve canlılık olacağını ifade etmiştim. Sondaj çalışmalarının neticesinde bölgeyi SİT alanından çıkararak imara kavuşturduk. Bölgenin imara açılmasıyla yıllardır atıl bir durumda bekleyen Samsun'un güzide yerlerinden olan araziler yatırımlar amacıyla sektörlere açılmış oldu.” diye konuştu.    

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Komşu İftar programının ardından Yunus Emre Camiinde teravih namazını kılarak, namaz sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.