TV'DE BUGÜN

TV'DE BUGÜN
Güllerin Savaşı

Güllerin Savaşı / The War Of The Roses   KANAL D - 20:00
(Yabancı Sinema)

Yönetmen: Danny DeVito Oyuncular: Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Marianne Sagebrecht

İki Oscar'lı Michael Douglas, Oscar'a aday olmuş iki ünlü oyuncu Kathleen Turner ve Danny DeVito'nun rol aldığı harika bir seyirlik. Barbara ve Oliver, çok mutlu bir çifttir. Ancak birgün herşey ters gider. Boşanmaya karar verirler. Ancak her ikisi de çok uğraşarak yaptıkları, içinde yaşadıkları evi istemektedir. Herşey sonuçlanana kadar evi paylaşmaya karar verirler. Fakat bu paylaşım, evi ikiye ayırmaya, eşyaları kendi tarafına almaya, savunmaya ama sonuçta gerçek bir savaşa dönüşür. Aşk yerini savaşa bırakmıştır.


Jane'in Zaferi / G.I. Jane   CINE5 - 20:00
(Yabancı Sinema)

Yönetmen: Ridley Scott Oyuncular: Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft. James Caviezel, Daniel Von Bergen

"G.I. Jane", adını, ünlü 'Hayalet' filmiyle duyuran, Bruce Willis'in eski karısı ve üç kızının annesi olan Demi Moore'un tüm yeteneklerini sergilediği sıkı bir aksiyon filmi. Amerikan Senatosu'ndan Lillian DeHaven adlı bir kadın senatör (Anne Bancroft), kadınların ordunun her servisinde görev yapması gerektiğine dair bir öneriyi askeri bütçe komisyonundan geçirmeyi başarır. Bunun üzerine, daha önce erkekleri aşıp istediği görevleri alamamış, kadınlara göre düzenlemeler yapılmadığı için denizaltı görevlerine yollanmamış bir teğmen olan Jordan O'Neill'a (Demi Moore) Deniz Kuvvetleri'nin en seçkin komando takımı olan SEALS yolu görünür. Bu komandoların, eğitim programları, zorluğu ve aşılmazlığıyla ünlüdür. Eğitime katılan ve her biri kendi çapında birer herkül olan erkeklerin sadece yüzde kırkı bu programı başarıyla bitirebilmektedir. Bu yüzden, O'Neil'in bu işi almasına neden olan senatör dahil hiç kimse bir kadının bu zorlu eğitim programını bitirebileceğinden emin değildir.


Duman / Smoke   CNBCe - 22:00
(Yabancı Sinema)

Yönetmen: Wayne Wang Oyuncular: Harvey Keitel, William Hurt, Harold Perrineau Jr, Giancarlo Esposito, Victor Argo

Wren, Brooklyn'deki dükkânını on yıldan uzun süredir işletmektedir. Film, bu dükkâna olan bağları nedeniyle bir araya gelen bir avuç insanın içiçe geçmiş hikâyelerini anlatıyor. Biri, karısı yıllar önce öldürüldüğünden beri tek satır yazamayan romancı Paul Benjamin (William Hurt), bir tanesi onun kanatları altına aldığı, yalnızlık çeken yeni yetme Rashid (Harold Perrineau Jr). Rashid, Paul'un babalığından şikâyetçi olmasa da, asıl babasını arıyor. Auggie'nin eski sevgilisi ise dükkâna gelip, babası olduğunu iddia ettiği kızları için para istiyor. Bir de, Rashid'in onlardan çaldığını söyledikleri para için Paul'u sıkıştıran çete var. Smoke, mekânın müdavimlerinin hikayelerini naklederken Auggie de her şeyi kayda geçirmek ister gibi her sabah aynı saatte dükkânının bir fotoğrafını çekiyor. Bu fotoğraf meselesi, baştan sona devam ediyor ve sonunda Auggie Paul'a kendi Noel hikâyesini anlatıyor. Tıpkı filmin kendisi gibi, dinlemeye/izlemeye değer bir hikâye. Filme izleme keyfi veren bir başka özellik ise, yukarıdakilere ek olarak Giancarlo Esposito ve Victor Argo'nun da yer aldığı kadrosu.