TÜYAP’IN HEDEFLERİ BÜYÜK

TÜYAP’IN HEDEFLERİ BÜYÜK
TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye'de 6 ilde fuar merkezleri bulunduğunu, Samsun'unun stratejik konumu itibarı ile çok önem arz ettiğini söyleyerek ”

Samsun'da bu yıl açacağımız ilk fuar Oto show fuarı olacak.18-23 Kasım tarihleri arasında herkesi bu fuara bekliyoruz” dedi.

KOMŞU ÜLKELERİDE FUARA DAVET EDECEĞİZ

Önümüzdeki yıl açılacak mobilya, inşaat, tarım, kitap fuarlarında komşu ülkelerdende katılımcı ve ziyaretçi getirmek için çalışmalara başladıklarını belirten Ersözlü,”Samsun'a 2 saatlik uçuş mesafesinde denizden ise feribotla 7-8 saatte ulaşılan Ukrayna –Rusya ve sınır komşumuz Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'dan Samsun'da açacağımız fuarlara bu ülkelerdeki iş adamlarını davet edeceğiz. qFuarlarda iş adamlarımızla yabancı konuklarımızı bir araya getirerek ikili görüşmeler yaptıracağız. Samsun Ticaret ve Sanayi odamızın desteği ile Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin Ticaret odalarını ziyaret ederek, iş adamlarının Samsun'daki fuarlarımıza katılmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz”dedi.

3 MİLYON KİŞİ HEDEFLİYORUZ

Avrasya coğrafyası olarak tabir edilen bölgeyi hareketlendiren fuarlar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Ersözlü, “Binlerce iş adamını bu coğrafyadan getiriyoruz. 60 ülkede yıl sonuna kadar fuarlarımız devam edecek. 3 milyonun üzerinde bir ziyaretçiyi yıl sonuna kadar ağırlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Yıl içinde 100 fuar düzenlediklerini aktaran Ersözlü, bu fuarlarda 3 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını, bu yıl ziyaretçi sayısının artacağına inandıklarını belirtti. Ersözlü, ziyaretçilerin yüzde 5'ini yurt dışından gelenlerin oluşturduğunu vurgulayarak, TÜYAP'ın Türkiye'nin en büyük fuarcılık firması olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.