Türkmenler görmezden gelindi

Türkmenler görmezden gelindi
Türk Hükümeti’nin, Suriye’deki olayların başlangıcından bugüne kadar Türkmenleri görmezden gelmesine bir grup milliyetçi genç basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Grup adına yapılan açıklamada, "Türkiye, Türkmen bebeklerin çığlığını, anaların gözyaşlarını görmezden geldi" denildi.

Ötüken Dergisi Samsun Temsilciliği’nin çağrısı üzerine İlkadım Öğretmenevi önünde toplanan gençler adına basın açıklaması yapan Gökalp Özbilen, konuşmasında Hatay’da durdurulan MİT TIR’ları için “Türkmenlere yardım götürülüyordu” diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı Suriye Türkmen Meclis Başkan Yardımcısı’nın yalanladığını söyledi.

'DAVUTOĞLU, TÜRKMENLERE ‘ÇOK SES ÇIKARMAYIN’ DİYE ÖĞÜTTE BULUNDU'

Türkmenleri görmezden gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin, IŞİD denen terörist oluşumun ortaya çıkmasıyla birlikte söz konusu aymazlıklarının tavan yaptığını belirten Özbilen, “Merhameti büyük Türkiye Cumhuriyeti Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi’nin yardım çağrılarını, Türkmen bebeklerin çığlıklarını, Türkmen anaların gözyaşlarını görmezden geldi. Açık sınır politikası ile ülkeye doldurulan etnik süprüntüler varken sınıra bin bir türlü zorlukla gelebilen 450 Türkmen’e pasaport soruldu. İŞİD’ten kaçan Kürtler ülkeye akın ederken, Kürt vekiller Türkiye’nin sınır ötesine operasyon yapmasını, orada kalkıp savaşan Kürtler’e silah yardımı yapması gerektiğini dillendirirken dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Türkmen Cephesi yetkililerine ve Türkmenlere ‘Çok ses çıkarmayın’ diye öğütte bulunuyordu.” ifadelerini kullandı.

İŞİD teröristlerinin halen yaşadığını ve bölgede yaşlı, kadın, çocuk demeden zulüm yaptıklarını hatırlatan Gökalp Özbilen, Türkiye Cumhuriyeti hem soydaşı hem de din kardeşi olan Türkmenleri görmezden gelmeye devam etmemesi gerektiğini, Türkmenlerin sınırdan içeriye alınmasını gerekli yardımı ise Ulu Türk Soyu’nun yapacağını söyledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.