Türkmen Dağı’nda dehşet

Türkmen Dağı’nda dehşet
Türkiye’nin sandık başına gittiği 1 Kasım’da sınırın hemen öbür yanı dehşet gecesini yaşadı.

Lazkiye’nin kuzey kapısı Türkmen Dağı’nı füzelerle döven Rusya’ya Esed, İran ve Hizbullah güçleri destek verdi. Stratejik Gumam Köyü düşerse Esed’le yeniden sınır komşusu olma riski var.
Rusya-İran-Esed ve Hizbullah'ın büyük bir saldırı başlattığı Lazkiye'yedeki Türkmen Dağı'na girdik. 1 Kasım günü başlatılan saldırıda hedef alınan stratejik noktadaki Gumam Köyü'ndeki çatışmalar devam ediyor. Esed güçlerine, Reyhanlı katliamını organize eden terör örgütü Mukaveme-i Suri'nin (Acilciler) elebaşı Mihraç Ural da destek veriyor.

Muhalifler Esed güçlerini geri püskürtmeyi başardı ancak bu kez bölge çok ağır bir bombardımana maruz kaldı.

Geçtiğimiz haftasonu başlatılan bombardımanı anlatan muhalif savaşçı Mustafa, "Sadece 500 metrekarelik bir alana 40'lık katyuşa füzeleri, sayısız havan topu, denizden karaya füzeler atıldı ve uçaklarla da bombardıman yapıldı. Savaş boyunca böyle bir bombardımana daha şahit olmamıştık. Ruslar ve Esed ellerinde bulunan tüm silahlarla stratejik noktadaki Gumam Köyü'nü almak için saldırdılar. Ellerimizdeki silahlarla onlara karşı koymamız mümkün değildi. Geri çekilmek zorunda kaldık. Önceki gece yeniden saldırı başlattık ve köyün yarısına girmeyi başardık" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.