'Türkiye'yi karıştıramayacaklar!'

'Türkiye'yi karıştıramayacaklar!'
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 32 kişini hayatını kaybettiği Suruç'taki patlama, Adıyaman'da bir askerin PKK tarafından şehit edilmesi ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili olarak...

 "Ortadoğu'yu karıştırdılar, şimdi ise ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye'yi karıştırmayı başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.


AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalama olayı, Adıyaman Derinsu'da terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybeden Uzman Onbaşı Müsellim Ünal ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar isimli iki polis memurunun evlerinde başından vurularak öldürülmesiyle olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TAVRIMIZ NET OLMALIDIR
Terörün kanla beslendiğini söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalama olayının ardından, iki polis memurumuz Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar Şanlıurfa'daki evlerinde başlarından vurularak şehit edilmiştir. Önceki gün ise, Adıyaman'da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal PKK terör örgütü tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştur. Suruç'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit asker ve polis memurlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Suruç'taki patlamanın ardından, polis memurlarımızın başlarından vurularak şehit edilmesi, akıllara terörden başka bir unsuru getirmemektedir. Bu durum açıkça infial yaratmaktır. Bizim isteğimiz, milletimizin bu gibi durumlarda daha duyarlı olmalarıdır. Aşırı verilen tepkiler, birilerinin elini güçlendirmektedir. Bu oyuna gelinmemesi gerekmektedir. Duyarlı insanlar terörü lanetlemektedir. Bizler de tavrımızı net olarak ortaya koymalıyız. İnşallah olayların faillleri ortaya çıkacak ve herkes gerçekleri görecek. Ortadoğu'yu karıştırdılar, şimdi ise ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye'yi karıştırmayı başaramadılar, başaramayacaklar" diye konuştu.

TÜRKİYE BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİDİR
Göksel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "HDP, Güneydoğu'da yaşanan olaylarda taraf olarak davranmaktadır. Terör kandan beslenir. Ne kadar çok kan akıtırsa, kendini o kadar garantiye almış olur. Terörün nereden geldiği önemli değildir. Tüm halkımız ve ideolojiler terörün karşısında olmalıdır. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, dört büyük partiye birlik mesajı vermek için teklifte bulunmuştur. 'Gelin birlikte olalım, teröre karşı bir deklerasyon yayınlayalım' demiştir. Ancak kimseden ses çıkmadı. Bu durumda nasıl birlikte olacağız. Aynı noktada nasıl birleşeceğiz. Teröre karşı olan herkesin, Başbakanımızın düşüncesinde olması gerekmektedir. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan olayları hükümetin üzerine yıkmaya çalışmakta, suçlayacak insan aramaktadır. Herkes suçu kendinde aramalıdır. Biz devletiz. Ortadoğu'da barışı ve kardeşliği sağlayacak bir devletiz. Terörü destekleyenler bellidir. Bunu herkes biliyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar halen devam etmektedir. Milletimiz de bunun farkındadır. Ancak halkımız sağduyulu ve dirayetli bir davranış gösterdiği için bu oyunlara gelmeyecektir. Terörden kaçanlar Türkiye'ye sığınmıştır. Ülkemiz de bu insanlara kucak açmış, zulüm görenlerin yanında olmuştur. Türkiye bütünleştirici ve birleştirici bir unsur olmuştur. Her türlü terörün de karşısındadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.