Türkiye’nin ilk medikal ihtisas sanayi bölgesi Bafra’da olacaktır

Türkiye’nin ilk medikal ihtisas sanayi bölgesi Bafra’da olacaktır
Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından Bafra'daki kurum ve kuruluşlara yönelik olarak “bilgi paylaşım günleri” başladı.

Kaymakam Halis Arslan ilk bilgi paylaşım toplantısını sağlık kurumları ile yaptı. Sağlık kurumları bilgi paylaşım toplantısında kurumların personel, arazi gereç, bina tertip, talep ve ihtiyaçları değerlendirildi.

Bafra Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Bafra Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Başkanlığı, Diş Hastanesi Müdürlüğü ve Bafra Devlet Hastanesi Müdürlüğü yetkilileri kendi kurumları ile ilgili bilgiler verdiler. Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uz. Dr. Ebru Kaynar Tunçel; görev alanına giren merkeze bağlı birinci basamak sağlık kuruluşları, aile sağlığı merkezleri, personel durumları, aile hekimliği uygulaması, sağlık göstergeleri, aşılama hizmetleri, çocuk sağlığı verileri, misafir anne ve gebe sağlığı verileri, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetleri, su kalite kontrol çalışmaları, yapılan çevre sağlığı denetimleri, okul ve halk eğitimi, kanser tarama v.b. gibi çalışmalara ilişkin bilgileri tablolar halinde sundu. Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Mali Hizmetler Müdürü Hatice Kurt Öncü, bina oturum yerleşkesi, entegre klinik hizmetleri, genel anestezi ile müdahaleler, evde sağlık hizmetleri ve koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini 2014 yılına ait tabloları sayısal veriler halinde sunum yaptı.

Bafra Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kemal Öztürk, ''Bafra Devlet Hastanesi sadece Bafra'ya değil, Gerze, Dikmen, Yakakent, Alaçam, Ondokuzmayıs ve kısmende Vezirköprü ve mahallelerini kapsayan 250 bin gibi yoğun bir nüfusa hizmet edilerek, adeta bölge hastanesi konumunda bulunduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, bu yoğun nüfusa hizmet eden hastanenin İlçemizde Araştırma Hastanesi olmasını da ümit etmekteyim.''dedi. Bafra Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ise temsil ettiği Sağlık Müdürlüğü'ne ait personel, bina, araç ve gereçlerle birlikte görev alanına giren hizmetlere dair bazı önemli bilgileri paylaştı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan da yaptığı değerlendirme konuşmasında, sağlığı önemsediklerini, çalışmalarından dolayı sağlık personelini, çalışanlarını tebrik ettiğini belirterek, “Bu hizmetleri bizlere sunanlara müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Yaptığınız hizmetleri kamuoyu ile paylaşınız. Sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması önemli. Daha evvel sağlık alanında kullanılmış bulunan atıl binalarımız var. Bu binalar ne işe yarar, bu konu ile ilgili kafa yoracağız. Bu binalar ile ilgili projeler yapalım. Bu tür binaların eriyip gitmesine göz yummayalım. Mahallelerimizde bulunan binalar sağlık hizmetinde kullanılmayacaksa onları muhtarlık binası, mahalle konağı şeklinde de değerlendirelim. Bakıma ihtiyacı varsa, gerektiğinde bunları üstlenelim, hayata kazandıralım. Onların ölümünü seyretmeyelim. Bafra proje yoksunu. Proje üretmemiz lazım. Her hizmet projedir. Getirilen her problemin çözümü bir projedir arkadaşlar. Projeye önem verelim. Çalışana iş, tembele bahane çoktur. Bafra'mız için müjdeli bir haber de vereyim. Ambulans helikopter pisti için ilk grayder çalışmaya başladı. Temelini de atmış bulunuyoruz. İkinci bir müjdeli haberde, Bafra Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasıdır. Türkiye'nin ilk Medikal İhtisas Sanayi Bölgesi olacaktır. Bu sayede Bafra'mızın dünyaya tanıtılmasına da vesile olacaktır diye düşünüyorum. Son olarak, uyuşturucu madde ile savaştır. Uyuşturucu maddelerin her çeşidi bizim düşmanımızdır. Bunlarla hep birlikte savaşacağız. Bu düşmana esir olan çocuklarımızı kurtaracağız. Hedef kitle çocuklarımız, anne ve babalar bu belalardan kurtarılmalıdır. Bu konularda neden ve niçinler çok. Bu neden ve niçine cevap verebilirsek işimiz daha kolay olacaktır. Cevap veremez isek daha çok sıkıntılarla karşılaşırız. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Bu konuda siz sağlık camiasına çok işler düşüyor. Çok çalışalım, çok sorgulayalım. Aklımızda olan projeleriniz varsa onları paylaşalım. Ben tekrar bu bilgi paylaşım toplantısını tertip edenleri, sunumda bulunanları ve katılan tüm daire amirlerine teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.