Türkiye'nin dev enerji pastasına odaklanın

Türkiye'nin dev enerji pastasına odaklanın
ODTÜ Teknokent'te düzenlenen YFYİ 2014 Yarışması'nda ışık üzerinden veri transferi yapılmasını hedefleyen..

Li-Fi Teknoloji Grubu'na Amerika Özel Kampı Ödülü'nü veren YEDAŞ'ın Genel Müdürü Türkoğlu, "Genç girişimcilere tavsiyemiz, enerji verimliliği odaklı, 5 milyar dolarlık enerji pastasına odaklanmaları" dedi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve ODTÜ Teknokent tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen ve Türkiye'nin en önemli girişimcilik yarışmalarından biri olan Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Yarışması'nın büyük finali gerçekleştirildi. Finalde, bin 244 başvuru içinden 21 proje görücüye çıktı. Projeler genel, bilişim ve telekomünikasyon, savunma sanayi, enerji ve sağlık olmak üzere 5 ayrı kategoride yarıştı. YEDAŞ'ın Enerji Kategorisi'nde destek verdiği yarışmada, Amerika Özel Kampı Ödülü'nü ışık üzerinden veri transferi yapılmasını hedefleyen Li-Fi Teknoloji Grubu aldı. Mert Bayraktar, Kaan Yaman ve Tevfik Ağar'ın hazırladığı projenin ödülü YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu takdim ederken, "Bu ödülü aydınlatma direklerinde yanan ışıkların boşa harcanmayacağına inandığımız Li-Fi Teknoloji grubuna vermek istedik" dedi.
ENERJİ SEKTÖRÜNDEN
PROJELER BEKLİYORUZ
YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, ikinci kez katılım sağladıkları YFYİ Yarışması'nda, bu yıl ilk defa enerji odaklı projelerin yarıştığının altını çizerek, "Genç girişimciler daha çok popüler ve ticari amaçlı projelerle yarışıyor. Sağlık, bilişim gibi. Ancak geçen yıl enerji odaklı projeler istedik. Nedeni ise, Türkiye'nin her yıl 40 ila 50 milyar dolar dışa bağımlı ithal ettiği enerji pastası var. Buradan sağlanacak 1 puanlık verimlilik bile 5 milyar dolar eder. Gençlere tavsiyemiz bu pastaya odaklanın. Daha büyük ödülleri enerji kategorisinde görmek ve daha fazla projeye destek vermek istiyoruz" dedi. Genç girişimlerden inovasyon hedefli projeler beklediklerini belirten Türkoğlu, "Gençlerimizi üretmeye, sürece dahil etmeye, farkındalık yaratmaya davet ediyoruz. Şirketimiz için birinci ya da üçüncü yok. Gençlerimizden enerji tasarrufu eksenli projeler bekliyoruz. YEDAŞ olarak, inovasyon hedefli sektörel projelere destek vermek için buradayız. Gençlerimize tavsiyemiz daha çok çalışmaları ve başarılarında sürdürülebilir olmalıdır" dedi.
DÜNYADA VE AVRUPA'DA
FARKINDALIK YARATIYORUZ
2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi olma hedefi doğrultusunda başlattığı 'Mükemmellik' sürecinde YEDAŞ'ın başarı hikayesinin 'Kalite Platin Tacı' Ödülü ile zirveye çıktığını belirten Genel Müdür Türkoğlu, "Tamamen bağımsız bir kuruluş olan Business Initiative Directions'ın vermiş olduğu Uluslararası Kalite Ödülleri'nde Türkiye'nin ve sorumluluk bölgesinin gurur kaynağı olan şirketimiz, bu yıl da Kalite Platin Tacı Ödülü'nü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olarak 'Avrupa'nın En İyi Şirketi' oldu. 4 yaşındaki şirketimiz tüm iş süreçlerinde benimsediği kalite ve sürdürülebilirlik anlayışı ile elektrik dağıtımı sektöründe farkındalık yaratmış, dünyanın ve Avrupa'nın dikkatini çekmektedir. Dünyanın enerji devleri ile aynı Kalite Ligi'ndeyiz. Sürdürülebilir başarıyı, tüm paydaşlarımızla ve çalışanlarımızla yakalamak için vizyonumuzun gereğini yapıyoruz ve başarımızın anahtarı olarak görüyoruz” diye konuştu.
BAKAN YILDIZ'DAN
DESTEK İSTEYECEĞİZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bey ile de görüşerek, Enerji Bakanlığı müsteşarlarının da bu yarışmada yer almasını talep edeceğini belirten Türkoğlu, "Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bu yarışmayı sahiplendiğini görmek bizleri sevindiriyor. Ancak bizler de enerji sektörü olarak bu yarışmada Enerji Bakanlığı müsteşarlarının yer almasını istiyoruz. O zaman bu yarışma enerji şirketlerinin dikkatini çekecek ve katılım sağlayacaklardır" diye konuştu. ODTÜ'den aldığımız enerji ile Samsun'da 80.000 metrekare alana sahip OMÜ Teknopark'ı açtırdıklarına dikkat çeken Genel Müdür Türkoğlu, "ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı Samsun'a davet ediyoruz" dedi. Etkinliğe ODTÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Acar, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü ve Ostim, Aselsan, Arçelik, Microsoft, TEB, Teknopark İstanbul, General Electric ve YEDAŞ'ın üst düzey yöneticileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.