Türkiye'de yeni teknolojilerle ulaşımda erişilebilirlik artacak

Türkiye'de yeni teknolojilerle ulaşımda erişilebilirlik artacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı ile ilgili, "Hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin şehir içinde yaya olarak güvenli dolaşımlarına destek verecek teknolojik uygulamalar geliştirilecek." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin şehir içinde yaya olarak güvenli dolaşımlarına destek verecek teknolojik uygulamaların geliştirileceğini belirterek, "Tüm terminallerde erişilebilirlik konusunda hizmet verecek destek noktaları yaygınlaştıracağız." dedi.

Uraloğlu, Bakanlık tarafından ulaşımda erişilebilirliğin geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Ulaşımda erişilebilirliğin, bireylerin en temel haklarından biri olduğu bilinciyle çalışmalar yaptıklarına işaret eden Uraloğlu, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin haklarının gözetilmesi, hizmetlerden azami ölçekte faydalanabilmeleri, diğer bireylerle eşit şartlarda hizmet ve ürünlere erişebilmelerini amaçladıklarını vurguladı. Uraloğlu, 2020'de Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'nın yürürlüğe girdiğini anımsatarak, planın her yerde, herkes için ve her zaman ulaşımda erişilebilirliğin sağlanması ve tüm yeni ulaşım girişimlerinin tamamen erişilebilir hale getirilmesi doğrultusunda hazırlandığını aktardı.

Eylem Planı'nın tüm engel gruplarını ve yaşlıları, tüm ulaşım türlerini ve haberleşmeyi kapsayacak şekilde hazırlandığına dikkati çeken Uraloğlu, "Plan ile ulaşımda erişilebilirlik konusunda toplum genelinde farkındalığın artırılması, kurumsal kapasitenin geliştirilerek teknoloji ve inovasyon tabanlı uygulamalarla erişilebilirliğin desteklenmesi, altyapı-üstyapı ve araçların erişilebilirliğinin iyileştirilmesini hedefledik. Ulaşım türleri arasındaki entegrasyonun güçlendirilmesine yönelik ulusal düzeyde 6 stratejik amaç ve bu amaçları gerçekleştirmeye yönelik 14 hedef ve 33 eylem belirlendi." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, terminaller, istasyonlar gibi ulaşım yapılarının erişilebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Eylem Planı kapsamında hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin şehir içinde yaya olarak güvenli dolaşımlarına destek verecek teknolojik uygulamalar geliştirilecek. Tüm terminallerde erişilebilirlik konusunda hizmet verecek destek noktaları yaygınlaştıracağız. Ülkemizde ulaşımda erişilebilirliğin mevcut durumunun belirlenmesi suretiyle oluşturulacak veri tabanına dayalı kullanıcı dostu mobil uygulamaları artıracağız. Toplum genelinde ulaşımda erişilebilirlik konusunda farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımız seyahatlerinde hiçbir zorluk yaşamayacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.