TÜRKİYE BU İLÇEYİ KISKANACAK

TÜRKİYE BU İLÇEYİ KISKANACAK
Samsun’un Kavak ilçesi, gösterdiği performansıyla adeta kimlik değiştiriyor. Son altı yılda çeşitli sektörlerde 600 milyon liranın üzerinde aldığı yatırımlarla büyük bir değişim yaşayan Kavak, ulaştığı üretim gücü ile de ulusal ekonomiye katkısını artırmaya başladı.

İlçenin ulaştığı yeri olumlu ancak yeterli bulmadığını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun’un sanayi ilçesi olma hedefi içinde daha fazla yatırımcıyı ilçeye çekme hedefi doğrultusunda çalıştıklarını bunun içinde başta gurbetteki Kavaklılar olmak üzere tüm ülke iş adamlarını yatırım yapmaya davet ettiklerini söyledi.

haber-3.JPG

Park ve yol yapma gibi rutin belediyecilik hizmetleri dışında daha fazla istihdam sağlamak için Kavak’ta ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarının da sürdüğünü belirten Sarıcaoğlu, yatırım yapmayı planlayan girişimcilere her türlü desteği sağlamaya hazır oldukları bilgisini verdi.

haber-4-002.jpg

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’de hemen herkesin yaşamak isteyeceği bir yerleşim alanı olacağı olacağını öne sürerek “ Türkiye bu ilçeyi kıskanacak” dedi. Başkan Sarıcaoğlu, şöyle devam etti: ”Daha yakın bir tarihe kadar bırakın yatırım yapmayı kimsenin gelmek istemediği bir yer olan ilçe bugün halkımızla el ele verdiğimiz mücadele sonunda gerçekten bir çekim merkezi oldu. Dün göç verirken artık göç alıyoruz. Yatırımdan söz edemezken şimdi ikinci OSB’yi konuşuyoruz. Dün hastalarımız Samsun’a giderken şimdi tüm branşların yer aldığı Devlet Hastanesi yapıyoruz. Dün acaba dediğimiz doğalgazı bugün kullanan ilçeyiz.  Eğitimde başarı grafiğini artıran, güreş başta sporun çeşitli dallarında aldığı şampiyonluk ve dereceler ile Şanlı Bayrağımızı yurt dışında dalgalandıran ilçeyiz. İnşaat sektöründen söz edemezken bugün 5 bin modern yeni konutu yapmış ilçeyiz. Dün su sıkıntısı yaşarken Güven Göleti ile 50 yıllık ihtiyacı çözmüş ilçeyiz. Kampüs Cezaevi ile büyümesine güç veren ilçeyiz. Kısacası, daha pek çok alanda kazandığımız ve bundan sonra yapılacak yatırımlarla Kavak Türkiye’de herkesin yaşamak isteyeceği bir yer olacaktır.”

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.