TURKCELL'DEN ATAKUM’A ANLAMLI PROJE

TURKCELL'DEN ATAKUM’A ANLAMLI PROJE
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Turkcell tarafından teknoloji sınıfları oluşturuldu

Samsun'un Atakum ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesine, Turkcell desteğiyle tamamlanan teknoloji sınıflarının açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşma yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bülent Aksu, hayata geçirilen projelerle, oluşturulan teknoloji ve meslek atölyeleriyle binlerce öğrencinin gelişimine katkıda bulunduklarını ifade etti. Projelerin Türkiye geleceğine değer katması, fırsat eşitliği yaratması, engelleri kaldırması ve sürdürülebilir olması kriterlerine göre belirlendiğini dile getiren Aksu, "Projelerini Türkiye’nin geleceğine değer katması, fırsat eşitliği yaratması, engelleri kaldırması ve sürdürülebilir olması kriterlerine göre belirleyen Turkcell, eğitime destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Turkcell, Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için 2 yeni teknoloji sınıfını hayata geçirdi. Bilgisayar teknolojileri, mimari donanım ve 3 boyutlu yazıcı olanaklarına kavuşan öğrenciler, geleceğe hazırlanacak." ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN GELECEĞİNE DEĞER KATMAK

 Aksu, Şirket olarak eğitimin değişmeyen odak alanlarından birisi olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Turkcell, “Türkiye’nin geleceğine değer katmak”, “fırsat eşitliği yaratmak”, “engelleri kaldırmak” ve “sürdürülebilir” olma kriterleri doğrultusunda projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Eğitimi kurulduğu günden bu yana değişmeyen odak alanlarından biri olarak gören Turkcell, geleceğe yön verecek gençlere ihtiyaç duydukları imkanları sunuyor. Bu kapsamda, Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için 2 yeni teknoloji sınıfı hayata geçirildi. Okuldaki 73 öğretmen ve 777 öğrencinin yararlanabileceği sınıflarda gençler bilgisayar teknolojileri, mimari donanım ve 3 boyutlu yazıcı olanakları ile geleceğe hazırlanacak."

TOPLUMA SOSYAL KATKI

Turkcell şirketi olarak üretilen projelerin yanı sıra, Türkiye genelinde yardıma ihtiyacı olan eğitim kurumlarına destekte bulunmaya gayret gösterdiklerinin altını çizen Aksu, “Projelerimizi hazırlarken toplumdan aldığımızı teknoloji ve bilimle harmanlayarak topluma geri vermeyi hedefliyoruz. Ülkemize, dolayısıyla içinde yaşadığımız topluma sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlamak, insanlarımızın yaşamlarını teknolojiyle iyileştirmek bizim en büyük önceliğimiz. “Fırsat eşitliği” ilkesiyle hareket ettiğimiz projelerimizin odağında her zaman “insan” var. Türkiye’nin geleceğine değer katma hedefiyle ortaya koyduğumuz sosyal sorumluluk projelerimizde amacımız, her zaman çalışmalarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak, dokunduğumuz her alanda kalıcı çözümler ve pozitif etkiler yaratmak oldu. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Engelsiz Eğitim Programı ve Zeka Küpü projelerimizle yüzlerce teknoloji sınıfı ve meslek atölyeleri kurarak 20 binden fazla öğrencinin gelişimine katkı sağladık. Projelerimizin yanı sıra Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi okulları da teknolojimizle desteklemeye gayret ediyoruz. Samsun Atakum Anadolu Kız ve Erkek İmam Hatip Okulu’na kurduğumuz 2 yeni teknoloji sınıfımızda, bu okulda okuyan 800’e yakın öğrenci ve öğretmen onları geleceğe hazırlayacak bilgisayar teknolojileri, mimari donanım ve 3 boyutlu yazıcı olanakları ile geleceğe hazırlanıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

ANLAMLI PROJE

Teknoloji Sınıflarının açılış programına Katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, Turkcell'in Türkiye'de önemli şirketler arasında olduğunu ifade etti. Kaymak, Turkcell ve diğer büyük şirketlerin bu şekilde önemli projelere adım atmasının çok anlamlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:"  Turkcell ve bunun gibi büyük firmaların bu şekilde uygulamalarla halkımızın karşısına çıkması, sevgili Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında bizlere destekte bulunması çok anlamlı bir durum. Atakum İmam Hatip Lisesi Samsun'da imrenilen bir okul. Bugün bu güzel sınıfların açılmasıyla birlikte İnşallah, Öğrencilerimiz örnek gençlik olarak bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanan, Milli ve manevi değerlerden mücehhez, geleceği kuşatan ve ailesine, Ülkesine, yöneticilerine gurur veren, bizleri onurlandıran bir gençlik olarak yetişirsiniz." Vali Kaymak, Türkiye’nin önemli isimlerinden olan Turkcell şirketine bu anlamlı projeden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Nurullah KIZILDAĞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.