Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı BARKAN, güvenlik güçlerinin envanterine girdi.

HAVELSAN, 25-28 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek "16'ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF 2023)" faaliyet alanlarında yürüttüğü çalışmalara ilişkin güncel gelişmeleri yerli ve yabancı ziyaretçilerle paylaşacak. Şirket, fuarda, "dijital birlik" konsepti içinde gelişimini sürdüren insansız araç çözümlerinin geldiği son durumu gözler önüne serecek.

Eğitim platformları ve yazılım çözümleriyle uzun yıllardır güvenlik güçlerine hizmet veren HAVELSAN, operasyonel platform anlamında BARKAN ile envantere ilk ürünlerini kazandırmış oldu. Bu kapsamda BARKAN I ve BARKAN II güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

2023-07-barkan23-1.jpg

HAVELSAN Ürün Geliştirme ve Üretim Direktörü Veysel Ataoğlu, yaptığı açıklamada, robotik ve otonom sistemlere yönelik çalışmalara BARKAN I aracıyla başladıklarını ve yaklaşık 1,5-2 yıldır saha test faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.

Bu süreçte kullanıcı geri dönüşlerini platforma yansıtarak BARKAN II aracını ortaya çıkardıklarını ifade eden Ataoğlu, bu aracın hareket kabiliyetinin daha yüksek olduğunu, ağırlığının hemen hemen iki katını çıktığını, bazı ağır sınıf silahlar taşıyabileceğini, 12,7 milimetre silah sistemiyle testler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ataoğlu, bu faydalı yüklerin daha da farklılaşacağını, 40 milimetre bombaatar, METE füzesi ve farklı tipteki füzelerin testlerini yapacaklarını kaydetti.

BARKAN II'nin envantere girdiğini dile getiren Ataoğlu, "Yakın zamanda kuvvet bunu bölgede, kendi içinde de yine farklı tip coğrafyalarda test ediyor olacak ve bunları yakından takip edeceğiz. Farklı girdiler olursa da bu noktada geliştirme faaliyetlerimiz devam edecek." dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.